Lazanje za prste polizat!

Sastojci:
Bolonjez umak:
- 80 dkg-1 kg mljevenog mesa (1/2 svinjetina, 1/2 junetina)
- 1-2 mrkve
- 1 veća glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- sol, papar, mljevena crvena paprika, vegeta
- 400 g pasirane rajčice
Bešamel:
- 10 dkg maslaca
- 3 žlićice brašna
- 1/2 l mlijeka
- vegeta
Lazanje:
- lazanje od špinata
- 30 dkg gauda sir
Priprema bolonjez umaka:
Nasjeckajte luk, mrkvu i češnjak. Zagrijte ulje i dodajte nasjeckani luk. Zatim dodajte mrkvu i češnjak i sve zajedno popirjajte. Kad ste sve popirjali dodajte mljeveno meso. Sve zajedno promješajte i začinite sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom i vegetom. Dodajte pasiranu rajčicu i sve zalijte sa malo vode. Poklopite lonac i ostavite da se kuha na srednjoj vatri.
Priprema Bešamela:
Rastopite maslac i dodajte brašno. Promješajte dok se sve ne zgusne. Zatim dodajte mlijeko, ali nemojte prestati miješati. Začinite s vegetom. Mješajte dok vam se bešamel ne zgusne.
Savjet:
Kad dodajete mlijeko, maknite lonac sa vatre da vam se nebi napravile grudice. Zatim ga ponovo vratite na vatru. Važno je cijelo vrijeme mješati!
Slaganje lazanja:
Nauljite tavu u kojoj ćete peći lazanje i dodajte malo bolonjez umaka čisto da prekrije podlogu. Počnite slagati lazanje ovim redom:
1) lazanje
2) bolonjez umak
3) bešamel.
Napravite tako 3-4 reda. U zadnjem i predzadnjem redu dodajte naribani sir poslje bešamela. Stavite lazanje u zagrijanu pečnicu na 180 C° na cca 40 min.
SAVJET: prije stavljanja lazanja u pećnicu, ostavite ih vani da odstoje cca 10 min kako bi se sve zajedno upilo i provuklo.
VIDEO:
Da vam bude jasnije bacite oko na video gdje je opisan cijeli proces pripreme: https://youtu.be/OvnhEGT3UCw
Ako vam se sviđa video, postanite pretplatnici Youtube kanala TheFamilyTable, pa će ih biti još. :)
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): bešamel / bolonjez / lazanje / lazanje od spinata / mljeveno meso / ručak / vecera


Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...