Lazanje za prste polizat!

Sastojci:
Bolonjez umak:
- 80 dkg-1 kg mljevenog mesa (1/2 svinjetina, 1/2 junetina)
- 1-2 mrkve
- 1 veća glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- sol, papar, mljevena crvena paprika, vegeta
- 400 g pasirane rajčice
Bešamel:
- 10 dkg maslaca
- 3 žlićice brašna
- 1/2 l mlijeka
- vegeta
Lazanje:
- lazanje od špinata
- 30 dkg gauda sir
Priprema bolonjez umaka:
Nasjeckajte luk, mrkvu i češnjak. Zagrijte ulje i dodajte nasjeckani luk. Zatim dodajte mrkvu i češnjak i sve zajedno popirjajte. Kad ste sve popirjali dodajte mljeveno meso. Sve zajedno promješajte i začinite sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom i vegetom. Dodajte pasiranu rajčicu i sve zalijte sa malo vode. Poklopite lonac i ostavite da se kuha na srednjoj vatri.
Priprema Bešamela:
Rastopite maslac i dodajte brašno. Promješajte dok se sve ne zgusne. Zatim dodajte mlijeko, ali nemojte prestati miješati. Začinite s vegetom. Mješajte dok vam se bešamel ne zgusne.
Savjet:
Kad dodajete mlijeko, maknite lonac sa vatre da vam se nebi napravile grudice. Zatim ga ponovo vratite na vatru. Važno je cijelo vrijeme mješati!
Slaganje lazanja:
Nauljite tavu u kojoj ćete peći lazanje i dodajte malo bolonjez umaka čisto da prekrije podlogu. Počnite slagati lazanje ovim redom:
1) lazanje
2) bolonjez umak
3) bešamel.
Napravite tako 3-4 reda. U zadnjem i predzadnjem redu dodajte naribani sir poslje bešamela. Stavite lazanje u zagrijanu pečnicu na 180 C° na cca 40 min.
SAVJET: prije stavljanja lazanja u pećnicu, ostavite ih vani da odstoje cca 10 min kako bi se sve zajedno upilo i provuklo.
VIDEO:
Da vam bude jasnije bacite oko na video gdje je opisan cijeli proces pripreme: https://youtu.be/OvnhEGT3UCw
Ako vam se sviđa video, postanite pretplatnici Youtube kanala TheFamilyTable, pa će ih biti još. :)
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): bešamel / bolonjez / lazanje / lazanje od spinata / mljeveno meso / ručak / vecera


Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...