Lazanje za prste polizat!

recepti_bez_slike
Bolonjez umak: 80 dkg-1 kg mljevenog mesa (1/2 svinjetina, 1/2 junetina) 1-2 mrkve 1 veća glavica luka 1 češanj češnjaka sol, papar, mljevena crvena paprika, vegeta 400 g pasirane rajčice Bešamel: 10 dkg maslaca 3 žlićice brašna 1/2 l mlijeka vegeta Lazanje: lazanje od špinata 30 dkg gauda sir Priprema bolonjez umaka: Nasjeckajte luk, mrkvu i češnjak. Zagrijte ulje i dodajte nasjeckani luk. Zatim dodajte mrkvu i češnjak i sve zajedno popirjajte. Kad ste sve popirjali dodajte mljeveno meso. Sve zajedno promješajte i začinite sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom i vegetom. Dodajte pasiranu rajčicu i sve zalijte sa malo vode. Poklopite lonac i ostavite da se kuha na srednjoj vatri.    Priprema Bešamela:   Rastopite maslac i dodajte brašno. Promješajte dok se sve ne zgusne. Zatim dodajte mlijeko, ali nemojte prestati miješati. Začinite s vegetom. Mješajte dok vam se bešamel ne zgusne. Savjet: Kad dodajete mlijeko, maknite lonac sa vatre da vam se nebi napravile grudice. Zatim ga ponovo vratite na vatru. Važno je cijelo vrijeme mješati! Slaganje lazanja: Nauljite tavu u kojoj ćete peći lazanje i dodajte malo bolonjez umaka čisto da prekrije podlogu. Počnite slagati lazanje ovim redom: 1) lazanje 2) bolonjez umak 3) bešamel. Napravite tako 3-4 reda. U zadnjem i predzadnjem redu dodajte naribani sir poslje bešamela. Stavite lazanje u zagrijanu pečnicu na 180 C° na cca 40 min. SAVJET: prije stavljanja lazanja u pećnicu, ostavite ih vani da odstoje cca 10 min kako bi se sve zajedno upilo i provuklo. VIDEO: Da vam bude jasnije bacite oko na video gdje je opisan cijeli proces pripreme: https://youtu.be/OvnhEGT3UCw Ako vam se sviđa video, postanite pretplatnici Youtube kanala TheFamilyTable, pa će ih biti još. :)   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Napravite lazanje za koje će vas uvijek tražiti repete! :)

Sastojci:

Bolonjez umak:

 • 80 dkg-1 kg mljevenog mesa (1/2 svinjetina, 1/2 junetina)
 • 1-2 mrkve
 • 1 veća glavica luka
 • 1 češanj češnjaka
 • sol, papar, mljevena crvena paprika, vegeta
 • 400 g pasirane rajčice

Bešamel:

 • 10 dkg maslaca
 • 3 žlićice brašna
 • 1/2 l mlijeka
 • vegeta

Lazanje:

 • lazanje od špinata
 • 30 dkg gauda sir

Priprema bolonjez umaka:

Nasjeckajte luk, mrkvu i češnjak. Zagrijte ulje i dodajte nasjeckani luk. Zatim dodajte mrkvu i češnjak i sve zajedno popirjajte. Kad ste sve popirjali dodajte mljeveno meso. Sve zajedno promješajte i začinite sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom i vegetom. Dodajte pasiranu rajčicu i sve zalijte sa malo vode. Poklopite lonac i ostavite da se kuha na srednjoj vatri.

  
Priprema Bešamela:  

Rastopite maslac i dodajte brašno. Promješajte dok se sve ne zgusne. Zatim dodajte mlijeko, ali nemojte prestati miješati. Začinite s vegetom. Mješajte dok vam se bešamel ne zgusne.

Savjet:

Kad dodajete mlijeko, maknite lonac sa vatre da vam se nebi napravile grudice. Zatim ga ponovo vratite na vatru. Važno je cijelo vrijeme mješati!

Slaganje lazanja:

Nauljite tavu u kojoj ćete peći lazanje i dodajte malo bolonjez umaka čisto da prekrije podlogu. Počnite slagati lazanje ovim redom:
1) lazanje
2) bolonjez umak
3) bešamel.
Napravite tako 3-4 reda. U zadnjem i predzadnjem redu dodajte naribani sir poslje bešamela. Stavite lazanje u zagrijanu pečnicu na 180 C° na cca 40 min.

SAVJET: prije stavljanja lazanja u pećnicu, ostavite ih vani da odstoje cca 10 min kako bi se sve zajedno upilo i provuklo.

VIDEO:

Da vam bude jasnije bacite oko na video gdje je opisan cijeli proces pripreme: https://youtu.be/OvnhEGT3UCw

Ako vam se sviđa video, postanite pretplatnici Youtube kanala TheFamilyTable, pa će ih biti još. :)

 

Prosjek: 4 (+2)
Link izvora / potpis autora: https://youtu.be/OvnhEGT3UCw
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)