Još jedan recept za krempite

Autor: Salpa   (palac x 1826) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 pakiranje lisnatog tijesta 5 jaja 6 žlica šećera 6 žlica brašna 1 prašak pudinga od vanilije 1 litra mlijeka Priprema: Od lisnatog tijesta izvaljajte dvi kore koje ćete peći na obrnutoj strani lima u kojem mislite raditi krempite Odvojite bjelanke od žumanjaka i bjelanke istucite u čvrsti snig. Žumanke izmješajte mikserom sa šećerom, brašnom i praškom za puding od vanilije te dodajte malo mlika (odvojite od one litre jedno jedan dec) da smjesa bude homogenija. Zagrijte preostalo mliko (ja sam stavila i malo arome vanilije par kapi) i u vruče dodajte pripremljenu smjesu od žumanjaka te kuhajte uz neprestano mješanje dok ne postane gusto. Kad se smjesa gotova skinite je s vatre i u vruče kuhačom dodajte bjelanjke i dobro, dobro izmješajte(ručno). Takvu smjesu odma prelijte na donju koru lisnatoga, odma poklopite s gornjom i ostavite da se hlade. Ohlađene posuti šećerom, rizati na kocke i papati :) Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+12)
Nek se javi onaj ko ne voli krempite.............................:)
Recepti - krempite

Sastojci

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 5 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1 prašak pudinga od vanilije
  • 1 litra mlijeka

Priprema:

Od lisnatog tijesta izvaljajte dvi kore koje ćete peći na obrnutoj strani lima u kojem mislite raditi krempite
Odvojite bjelanke od žumanjaka i bjelanke istucite u čvrsti snig. Žumanke izmješajte mikserom sa šećerom, brašnom i praškom za puding od vanilije te dodajte malo mlika (odvojite od one litre jedno jedan dec) da smjesa bude homogenija.
Zagrijte preostalo mliko (ja sam stavila i malo arome vanilije par kapi) i u vruče dodajte pripremljenu smjesu od žumanjaka te kuhajte uz neprestano mješanje dok ne postane gusto. Kad se smjesa gotova skinite je s vatre i u vruče kuhačom dodajte bjelanjke i dobro, dobro izmješajte(ručno).
Takvu smjesu odma prelijte na donju koru lisnatoga, odma poklopite s gornjom i ostavite da se hlade. Ohlađene posuti šećerom, rizati na kocke i papati :)

Prosjek: 3.8 (+12)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)