Njoki s gamberima (kozicama)

recepti_bez_slike
1 kg njoka 500 g repova kozica (gambera) 0,5 dlmaslinovog ulja 1crveni luk 3 režnjačešnjaka 1,5 dlbijelog vina 2 žlice koncentrata rajčice ili 1 dl šalše malo soli, papra, origana i sjeckanog peršuna malo ribanog parmezana    PripremaVrijeme pripreme:30 min Težina:Jednostavno 1. njoke skuhamo u kipućoj posoljenoj vodi 2. na maslinovom ulju zazutimo sitno sjeckani luk, dodamo sitno sjeckani češnjak i čim počne "krčkati" dodamo repove kozica (idealno bi bilo kad bi bili svježi, ali mogu i smrznuti odmrznuti) i sve zajedno pirjamo 5 min 3. dodamo koncentrat rajčice ili šalšu, zalijemo bijelim vinom i sve zajedno kuhamo još cca 10 min... 4. dotjeramo okus začinima, soli, paprom, origanom ... umiješamo skuhane njoke, sve dobro promiješamo i poklopimo ugašeno na nekoliko minuta da se umak upije i okusi povežu. 5. prije posluživanja pospemo sitno sjeckanim peršunom... Posluživanje poslužimo toplo uz ribani parmezan ili neki drugi tvrdi ribani sir... Dobar tek :) ! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+5)
Brzo i mmmmmmmmmm !!!
Recepti - 2 - slika

Sastojci za 4 osobe

  • 1 kg njoka
  • 500 g repova kozica (gambera)
  • 0,5 dlmaslinovog ulja
  • 1crveni luk
  • 3 režnjačešnjaka
  • 1,5 dlbijelog vina
  • 2 žlice koncentrata rajčice ili 1 dl šalše
  • malo soli, papra, origana i sjeckanog peršuna malo ribanog parmezana 

 

PripremaVrijeme pripreme:30 min

Težina:Jednostavno
1. njoke skuhamo u kipućoj posoljenoj vodi
2. na maslinovom ulju zazutimo sitno sjeckani luk, dodamo sitno sjeckani češnjak i čim počne "krčkati" dodamo repove kozica (idealno bi bilo kad bi bili svježi, ali mogu i smrznuti odmrznuti) i sve zajedno pirjamo 5 min
3. dodamo koncentrat rajčice ili šalšu, zalijemo bijelim vinom i sve zajedno kuhamo još cca 10 min...
4. dotjeramo okus začinima, soli, paprom, origanom
... umiješamo skuhane njoke, sve dobro promiješamo i poklopimo ugašeno na nekoliko minuta da se umak upije i okusi povežu.
5. prije posluživanja pospemo sitno sjeckanim peršunom...
Posluživanje
poslužimo toplo uz ribani parmezan ili neki drugi tvrdi ribani sir...
Dobar tek :) !

Prosjek: 3 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)