Štefanijina torta

recepti_bez_slike
7 žumanjka 25 dkg šećera cijelo jaje 5 dkg mrvica 8 dkg badema 8 dkg lješnjaka 7 bjelanjaka (snijeg) Krema: 4 cijela jaja 14 dkg šećera 14 dkg čokolade 3 žlice vode 14 dkg maslaca čokolada za glazuru Postupak pripreme Žumanjci i šećer se miješaju dok smjesa ne postane pjenasta, zatim se urmjesa žumanjak po žumanjak, pa kad je smjesa dobro izmiješana, dodaju se samljeveni bademi, lješnjaci, mrvice i snijeg. Smjesa se stavi u namazani i obloženi oblik za torte i peče u dva lista. Kad su listovi pečeni i ohlađeni, sastave se kremom. Torta se prelije glazurom od čokolade ili kojom drugom fondant-glazurom. Krema: jaja, šećer i otopljena čokolada tuku se na pari dok smjesa ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi umiješa se u pjenasto izmiješani maslac. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+777)

Sastojci

  • 7 žumanjka
  • 25 dkg šećera
  • cijelo jaje
  • 5 dkg mrvica
  • 8 dkg badema
  • 8 dkg lješnjaka
  • 7 bjelanjaka (snijeg)

Krema:

  • 4 cijela jaja
  • 14 dkg šećera
  • 14 dkg čokolade
  • 3 žlice vode
  • 14 dkg maslaca
  • čokolada za glazuru

Postupak pripreme

Žumanjci i šećer se miješaju dok smjesa ne postane pjenasta, zatim se urmjesa žumanjak po žumanjak, pa kad je smjesa dobro izmiješana, dodaju se samljeveni bademi, lješnjaci, mrvice i snijeg. Smjesa se stavi u namazani i obloženi oblik za torte i peče u dva lista. Kad su listovi pečeni i ohlađeni, sastave se kremom. Torta se prelije glazurom od čokolade ili kojom drugom fondant-glazurom.

Krema: jaja, šećer i otopljena čokolada tuku se na pari dok smjesa ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi umiješa se u pjenasto izmiješani maslac.

Prosjek: 5 (+777)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika bobby's

Sofia nadam se da ces nas pocastiti s jos recepata iz svoje kuhinje.
Moram priznati da stvarno lijepo i iscrpno objasnis sve kako se radi tako da i pocetnik moze razumjeti sto treba i kako treba napraviti.

Svida mi se ovaj recept nisam ga jos stigao probati ali nadam se da cu ubrzo imati priliku pa javim komentare