Non plus ultra

recepti_bez_slike
Tijesto:  28 dag brašna  25 dag margarina  3 žumanjka  5 dag šećera  1 vanilin-šećer    Nadjev:  3 bjelanjka  20 dag šećera  15 dag marmelade od marelica  Priprema: Margarin razmrvite u brašnu, dodajte žumanjke, šećer, vanilin-šećer i umijesite glatko tijesto. Nakon stajanja tijesto promijesite, razvaljajte i čašicom od rakije, izrezujte kolutiće pa ih složite jedan do drugoga u lim za pečenje.  Nadjev: Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodavajte šećer dok ne dobijete čvrstu smjesu. Zatim stavljajte snijeg na svaki kolutić po jednu žličicu i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 220°C. Kad dobiju svijetložutu boju, izvadite ih, ohladite, premažite marmeladom s donje strane i spajajte dva po dva zajedno. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+266)
Sjećam se kad je mama radila ovaj kolač, a ja sam tek krenula u osnovnu školu. Uvijek sam se iznova čudila maminim čarobnim rukama koje su uspjele sve to tako lijepo složiti.

Sastojci:

Tijesto: 

  • 28 dag brašna 
  • 25 dag margarina 
  • 3 žumanjka 
  • 5 dag šećera 
  • 1 vanilin-šećer 

 

Nadjev: 

  • 3 bjelanjka 
  • 20 dag šećera 
  • 15 dag marmelade od marelica 

Priprema:

Margarin razmrvite u brašnu, dodajte žumanjke, šećer, vanilin-šećer i umijesite glatko tijesto. Nakon stajanja tijesto promijesite, razvaljajte i čašicom od rakije, izrezujte kolutiće pa ih složite jedan do drugoga u lim za pečenje. 

Nadjev: Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodavajte šećer dok ne dobijete čvrstu smjesu. Zatim stavljajte snijeg na svaki kolutić po jednu žličicu i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 220°C. Kad dobiju svijetložutu boju, izvadite ih, ohladite, premažite marmeladom s donje strane i spajajte dva po dva zajedno.

Prosjek: 4 (+266)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)