Lignje s krumpirom

Autor: antonella   (palac x 5204) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
80 dag liganja 60 dag krumpira 2 dl bijelog vina 1 žlica vinskog octa prstohvat ružmarina maslinovo ulje sol papar  priprema: Krumpir u ljusci skuhajte napola, zatim ga ogulite i narežite na kolute. U međuvremenu lignje očistite, operite pa vrećasti dio narežite na prstenove, a krakove narežite na komadiće. Zatim na dno dobro nauljene prikladne posude složite narezane lignje zajedno s kracima, posolite ih, popaprite i pospite smrvljenim ružmarinom. Odozgo poredajte narezani krumpir. Sve zalijte mješavinom od 2 dl ulja, vina, vinskog octa, posolite i popaprite. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite dok krumpir ne bude hrustav. Uz ovo jelo odlično prija zelena salata prelivena jogurtom i posuta nasjeckanim vlascem.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+308)
Nisam već dugo pržila lignje, al baš idealan ručak npr za petak. No mama mi stalno visi za vratom i upozorava da svučem tanku tamnu kožu, da razrežem utrobu i da operem lignje. Eto, prenosim vam savjete, probajte po ovom receptu. Iako ima zaista mali milijun načina u kojoj kombinaciji pržiti lignje, nekako mi je ovaj najdraži i naj zasitniji

Sastojci:

  • 80 dag liganja
  • 60 dag krumpira
  • 2 dl bijelog vina
  • 1 žlica vinskog octa
  • prstohvat ružmarina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

 priprema:

Krumpir u ljusci skuhajte napola, zatim ga ogulite i narežite na kolute. U međuvremenu lignje očistite, operite pa vrećasti dio narežite na prstenove, a krakove narežite na komadiće. Zatim na dno dobro nauljene prikladne posude složite narezane lignje zajedno s kracima, posolite ih, popaprite i pospite smrvljenim ružmarinom. Odozgo poredajte narezani krumpir. Sve zalijte mješavinom od 2 dl ulja, vina, vinskog octa, posolite i popaprite. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite dok krumpir ne bude hrustav. Uz ovo jelo odlično prija zelena salata prelivena jogurtom i posuta nasjeckanim vlascem.

 

Prosjek: 5 (+308)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Kate Drenic's

obozavam lignje i cesto su na mom meniju jer se u selu zna naci friskih kad se decki vrate sa mora. Djeca rado jedu panirane ili sa zara, a meni je ovako najjednostavnije i najlakse. Pogotovo kad gosti dodju,mogu s njima na miru popricat dok se rucak sprema.