Tražim recept za musaku od krumpira i mljevenog mesa.
Thanks
Nemate članski pristup recepti.hr stranici?
Tražim recept za musaku od krumpira i mljevenog mesa.
Thanks
Sastojci za 4 osobe su ulje, kila krumpira narezanog na ploške, sitno nasjeckan luk, 2 sitno nasjeckana režnja češnjaka, pola kile mljevenog mesa (janjetine ili govedine ili kombinaciju svinjetine i junetine), manja zelena i crvena paprika sitno narezane, 2 dcl pasirane rajčice, sol, kumin, papar, cimet, peršin, 2 dcl mlijeka, 2 jaja.
Priprema jela može biti različita. Netko krumpir nareže na jako sitne ploške pa slaže uz nadjev u vatrostalnoj zdjeli, a netko ga prvo skuha ili malo ispeće.
Na primjer u većoj tavi zagrijte malo ulja i pržite krumpir 3 minute sa svake strane, ako je potrebno u više navrata ako vam sav krumpir ne stane u tavu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U tavu dodajte još malo ulja po potrebi pa dodajte luk, češnjak i mljeveno meso. Pržite nekoliko minuta. Zatim dodajte paprike, umak od rajčice, sol, kumin, papar, cimet i peršin te držite na vatri 10 minuta. Namastite vatrostalnu posudu ze pećnicu te ravnomjerno rasporedite pola krumpira. Na krumpir dodajte meso te prekrijte sa preostalim krumpirom.
U zdjelici pomiješajte mlijeko i jaja te prelijte preko krumpira. Pecite u pećnici oko pola sata.
da, ja radim tako da krumpir nikako ne tretiram (nit ne pecem nit ne kuham prije). Mljeveno meso dinstam na masnoći i luku, dodam sol, papar, vegetu i sitno najseckani peršin. Krumpir ogulim i izrežem na tanke kolutiće i posolim. Pleh premažem uljem i prekrijem polovicom krumpira, stavim dinstano meso i prekrijem drugom polovicom krumpira. Površinu poprskam masnoćom i pećem u pećnici dok krumpir ne porumeni i omekša. Izmiješam jaja, vrhnje i malo soli i prelijem preko musake te stavim u pećnicu da lijepo porumeni. Namirnice koje potrošim su oko 60 dag mljevenog mesa, kila krumpira, 2 luka, sol, papar, vegeta, peršin, a za preljev 3 jaja i jedno kiselo vrhnje.
Ja ipak krompir malo popržim... Sastojci: 1 kg krumpira 250 g mljevenog mesa 100 g maslaca 3 luka 3 rajčice 1 šalica mesne juhe sol crni papar Izrada ide ovako: Krumpir oguliti, narezati na kolute i ispržiti na maslacu. Na istom maslacu ispržiti luk i mljeveno meso. Kad je gotovo u plitkoj posudi slagati naizmjence red krumpira i red mesa. Sve politi sokom od 3 rajčice, juhom, posoliti, popapriti i kuhati poklopljeno na umjerenoj vatri dok krumpir ne omekša. Dobat Tek!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.