Janjeća kalja

Autor: tatjana   (palac x 2638) |moji recepti

1
Vrlo lagano i ukusno jelo koje ljubitelji janjetine lako mogu pripremiti u vlastitoj kuhinji. Umjesto janjetine može se koristiti teletina kao i kombinacija janjetine i teletine.
Janjeća kalja

Sastojci

  • 1 kg janjetine s kostima
  • 1 glavica kupusa
  • 1 rajčica
  • 1 manja glavica luka
  • 4 krumpira
  • 10-ak zrna papra
  • Sol po ukusu
  • 1 lovorov list

Priprema

Meso narezati na komadiće veličine nekoliko centimetra. Na komade približno iste veličine narezati kupus, krumpir i luk. U posudu prvo staviti malo luka, kupusa i krumpira, zatim poredati red mesa, pa opet luka, kupus i krumpir, pa red mesa, na kraju dodati papar u zrnu, lovorov list, posoliti i dodati vode tako da prekrije sve sastojke. Kad zavrije, po potrebi skinuti pjenu s vrha, zatim smanjiti plamen ili temperaturu i ostaviti da se lagano kuha otprilike sat, sat i pol. Servira se sve zajedno, povrće i meso u dubokim tanjurima uz dodatak tekućine u kojoj se kuhalo, tj. juhe.

Po želji može se dodati još krupno mljevenog papra i nekoliko kapi maslinovog ulja.
 

Prosjek: 5 (+2)
1 kg janjetine s kostima 1 glavica kupusa 1 rajčica 1 manja glavica luka 4 krumpira 10-ak zrna papra Sol po ukusu 1 lovorov list Priprema Meso narezati na komadiće veličine nekoliko centimetra. Na komade približno iste veličine narezati kupus, krumpir i luk. U posudu prvo staviti malo luka, kupusa i krumpira, zatim poredati red mesa, pa opet luka, kupus i krumpir, pa red mesa, na kraju dodati papar u zrnu, lovorov list, posoliti i dodati vode tako da prekrije sve sastojke. Kad zavrije, po potrebi skinuti pjenu s vrha, zatim smanjiti plamen ili temperaturu i ostaviti da se lagano kuha otprilike sat, sat i pol. Servira se sve zajedno, povrće i meso u dubokim tanjurima uz dodatak tekućine u kojoj se kuhalo, tj. juhe. Po želji može se dodati još krupno mljevenog papra i nekoliko kapi maslinovog ulja.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Dodajte svoju verziju / Napišite kako vam je uspjelo / Postavite pitanje... OVDJE

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika golubica1's

da li bi se tako mogao iskoristiti jareći sušeni but?neznam kak da ga priredim...inače kalju sam puno puta pravila i jako je volim..brine me što
je ova jaretina SUŠENA....IMA LI TKO ZNA KAKO SE UOPĆE TO PRIREĐUJE,JER ZAŠTO BI SE SUŠILO AKO SE NEMA KAKO SPREMIT...ufuf..

"Još jedan recept iz TOP 50"