Lazanje s mljevenim mesom

Mnogo vas traži ovaj recept, pa evo jednog...

lazanje

Lazanje za 2 osobe:

  • 125 g crvenog luka
  • 125 ml pasirane rajčice
  • 1 velika zlica koncentrata od rajčice
  • 1,5 decilitar maslinovog ulja
  • 2-3 režnja bijelog luka
  • 1 mala žlica slatke mljevene crvene paprike
  • pola male žlice bijelog papra
  • 125g mljevene junetine ili teletine
  • 300 ml juhe od kocke
  • 4-5 listova sira

Postupak pripreme

Stavimo na tavu ulje(obicno) dodamo luk i cekamo dok ne postane zuckast, zatim dodamo bijeli luk i cekamo da bude przen. Nakon sto je luk gotov dodati cemo koncentrata od rajcice i nakratko pomijesati (potrebno je promjesati kako bismo pokupili aromu przenog luka). Zatim dodajemo meso i sve mjesamo sve dok meso ne promjeni boju.

Zatim dodajemo bijeli papar, crvenu papriku i pasirani paradajz.
Promjesajte i pricekajte da zakipi. Uklonite sa stednjaka i dodajte malo maslinovog ulja (ovo je po zelji).
Ukoliko ste kupili tjesto tada ga je potrebno omeksati u toploj vodi gdje dodate malo maslinovog ulja.
Lazanje pocnite slagati u posudu za pecenje. Pocinjete na nacin da prvo na dno stavite malo sosa i zatim stavite prvi red tjesta.
Drugi red zapocinjete nacinom da stavite prvo sos a zatim stavljate tjesto okomito u odnosu na prethodni red (dakle ako ste slagali prvi red tjesta paralelno sa posudom, drugi red ide okomito na posudu i obrnuto.)
Slazite tako redove do vrha, a zadnji red stavljate samo sos nikako ne tjesto.
Prekrijte aluminijskom folijom i stavite na ugrijanu pecnicu od 250°C. Pecite 20minuta zatim izvadite maknite aluminijsku foliju stavite sir na vrh lazanja i vratite u pecnicu.
Pecite 15 minuta na 250°C i poslužite

Prosjek: 3.5 (+2)
125 g crvenog luka 125 ml pasirane rajčice 1 velika zlica koncentrata od rajčice 1,5 decilitar maslinovog ulja 2-3 režnja bijelog luka 1 mala žlica slatke mljevene crvene paprike pola male žlice bijelog papra 125g mljevene junetine ili teletine 300 ml juhe od kocke 4-5 listova sira Postupak pripreme Stavimo na tavu ulje(obicno) dodamo luk i cekamo dok ne postane zuckast, zatim dodamo bijeli luk i cekamo da bude przen. Nakon sto je luk gotov dodati cemo koncentrata od rajcice i nakratko pomijesati (potrebno je promjesati kako bismo pokupili aromu przenog luka). Zatim dodajemo meso i sve mjesamo sve dok meso ne promjeni boju. Zatim dodajemo bijeli papar, crvenu papriku i pasirani paradajz. Promjesajte i pricekajte da zakipi. Uklonite sa stednjaka i dodajte malo maslinovog ulja (ovo je po zelji). Ukoliko ste kupili tjesto tada ga je potrebno omeksati u toploj vodi gdje dodate malo maslinovog ulja. Lazanje pocnite slagati u posudu za pecenje. Pocinjete na nacin da prvo na dno stavite malo sosa i zatim stavite prvi red tjesta. Drugi red zapocinjete nacinom da stavite prvo sos a zatim stavljate tjesto okomito u odnosu na prethodni red (dakle ako ste slagali prvi red tjesta paralelno sa posudom, drugi red ide okomito na posudu i obrnuto.) Slazite tako redove do vrha, a zadnji red stavljate samo sos nikako ne tjesto. Prekrijte aluminijskom folijom i stavite na ugrijanu pecnicu od 250°C. Pecite 20minuta zatim izvadite maknite aluminijsku foliju stavite sir na vrh lazanja i vratite u pecnicu. Pecite 15 minuta na 250°C i poslužite Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
šest - = jedan
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Artis's

Za 2 osobe:
125 g crvenog luka
125 ml pasirane rajčice
1 velika zlica koncentrata od rajčice
1,5 decilitar maslinovog ulja
2-3 režnja bijelog luka
1 mala žlica slatke mljevene crvene paprike
pola male žlice bijelog papra
125g mljevene junetine ili teletine
300 ml juhe od kocke
4-5 listova sira

Stavimo na tavu ulje(obicno) dodamo luk i cekamo dok ne postane zuckast, zatim dodamo bijeli luk i cekamo da bude przen. Nakon sto je luk gotov dodati cemo koncentrata od rajcice i nakratko pomijesati (potrebno je promjesati kako bismo pokupili aromu przenog luka). Zatim dodajemo meso i sve mjesamo sve dok meso ne promjeni boju.
Zatim dodajemo bijeli papar, crvenu papriku i pasirani paradajz.
Promjesajte i pricekajte da zakipi. Uklonite sa stednjaka i dodajte malo maslinovog ulja (ovo je po zelji).

Ukoliko ste kupili tjesto tada ga je potrebno omeksati u toploj vodi gdje dodate malo maslinovog ulja.

Lazanje pocnite slagati u posudu za pecenje. Pocinjete na nacin da prvo na dno stavite malo sosa i zatim stavite prvi red tjesta.
Drugi red zapocinjete nacinom da stavite prvo sos a zatim stavljate tjesto okomito u odnosu na prethodni red (dakle ako ste slagali prvi red tjesta paralelno sa posudom, drugi red ide okomito na posudu i obrnuto.)

Slazite tako redove do vrha, a zadnji red stavljate samo sos nikako ne tjesto.

Prekrijte aluminijskom folijom i stavite na ugrijanu pecnicu od 250°C. Pecite 20minuta zatim izvadite maknite aluminijsku foliju stavite sir na vrh lazanja i vratite u pecnicu.

Pecite 15 minuta na 250°C i posluzite

Slika korisnika Sretnica's

Ovo mi je omiljeno jelo, obavezno prelijem sve sa bešamel umakom, bude mi finije nego da samo stavim vrhnje za kuhanje, to mi je rekla prijateljica pa sam isprobala,
i ne stavljam pire ili sok od rajčica, ali svako ima svoj ukus, probajte sa bešamelom nećete požaliti sigurno.
Većina tih recepata za lazanje ide sa rajčicom ali nekako mi nije fino,nisam znala da je bolje sa bešamelom dok nisam isprobala.
Tjesteninu uzmem barila ili sama napravim, malo mi ispadnu deblje kad ih napravim ali bude jako fino, dosta su zasitne
pa za ljeto idealno pomalo uz neko ledeno piće!

"Još jedan recept iz TOP 50"