Kolač od kukuruznog brašna i šljiva

Autor: LanaM   (palac x 33866) |moji recepti

0
20 dag oštrog brašna 8 dag šećera 14 dag margarina 1 žumanjak 1/2 praška za pecivo naribana limunova korica Sastojci za drugo tijesto: 3 jaja 1 velika žlica mlijeka 25 dag kukuruznog brašna 1 žlica šećera 1 prašak za pecivo Nadjev: 30 dag oraha 4 žlice šećera 2 dl mlijeka 10 dag maslaca Priprema: Izradite prvo tijesto i stavite u duboki lim, premažite tvdim pekmezom od šljiva. Izradite tijesto od jaja, šećera, dodajte omekšani maslac, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Prelijte prvo tijesto (u tijesto možete staviti i nasjeckane šljive). Pecite oko 40 min. na 190 stupnjeva. Kad je ohlađeno, stavite nadjev i ukrasite šljivama i pekmezom od šljiva. Za nadjev, na blagoj vatri skuhajte mlijeko i šećer, još vrelim mlijekom prelijte mljevene orahe.U ohlađeno umiješajte maslac. (lim veličine 30x40 cm, dubok 8 cm, vrijeme pripreme 60 minuta) Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.4 (+5)
Nagrađeni recept sa manifestacije Chtef Zagorski Chef.
Recepti - 3 - slika

Sastojci za prvo tijesto:

  • 20 dag oštrog brašna
  • 8 dag šećera
  • 14 dag margarina
  • 1 žumanjak
  • 1/2 praška za pecivo
  • naribana limunova korica

Sastojci za drugo tijesto:

  • 3 jaja
  • 1 velika žlica mlijeka
  • 25 dag kukuruznog brašna
  • 1 žlica šećera
  • 1 prašak za pecivo
Nadjev:

30 dag oraha
4 žlice šećera
2 dl mlijeka
10 dag maslaca

Priprema:

Izradite prvo tijesto i stavite u duboki lim, premažite tvdim pekmezom od šljiva.
Izradite tijesto od jaja, šećera, dodajte omekšani maslac, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Prelijte prvo tijesto (u tijesto možete staviti i nasjeckane šljive). Pecite oko 40 min. na 190 stupnjeva. Kad je ohlađeno, stavite nadjev i ukrasite šljivama i pekmezom od šljiva.
Za nadjev, na blagoj vatri skuhajte mlijeko i šećer, još vrelim mlijekom prelijte mljevene orahe.U ohlađeno umiješajte maslac.

(lim veličine 30x40 cm, dubok 8 cm, vrijeme pripreme 60 minuta)

Prosjek: 3.4 (+5)
Link izvora / potpis autora: Tihomir Ljubej
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)