Sladoled okusa cappuccina

Autor: masatera   (palac x 13147) |moji recepti

0
5 bjelanjaka 10 jušnih žlica šećera 5 žutanjaka 500 ml slatkog vrhnja 1 vanilin šecer 100 ml mlijeka 5-6 punih jušnih žlica cappuccina u prahu (classic) Po želji 50 ml kuhane kave za preljev Priprema Zagrijati mlijeko pa u njega umutiti cappuccino u prahu i to žlicu po žlicu kako se ne bi stvorile grudice. Miješati toliko dugo dok se sav prašak ne otopi zatim smjesu ohladiti. Istuci bjelanjke u čvrsti snijeg dodajući žlicu po žlicu šećera. U snijeg dodavati jedan po jedan žutanjak i miksati dalje dok ne potrošimo sve žutanjke. U drugoj zdjeli umutiti slatko vrhnje sa vanilin šećerom (bez kremfixa i slicnih ucvršcivaca), neka bude kremasto čvrst, dalje nemojte miksati. Zatim šlag dodati u smjesu od jaja i dobro izmiješati. Na kraju dodati pripremljeno mlijeko sa cappuccinom u prahu koje smo prethodno ohladili. Dobro izmiksati, spremiti u plastičnu posudu i staviti u zamrzivač, najbolje preko noći. I zapamtite, ne brzajte nego uživajte u miksanju sastojaka, nemojte brzati nego guštajte jer ce vam ova pjenasto-kremozna smjesa s dodatkom cappuccina za par sati dati poseban užitak :) Po želji sladoled prije konzumiranja preliti ohlađenom kuhanom kavom :)   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Obožavam..
Sladoled okusa cappuccina

Sastojci

  • 5 bjelanjaka
  • 10 jušnih žlica šećera
  • 5 žutanjaka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 vanilin šecer
  • 100 ml mlijeka
  • 5-6 punih jušnih žlica cappuccina u prahu (classic)
  • Po želji 50 ml kuhane kave za preljev

Priprema

Zagrijati mlijeko pa u njega umutiti cappuccino u prahu i to žlicu po žlicu kako se ne bi stvorile grudice. Miješati toliko dugo dok se sav prašak ne otopi zatim smjesu ohladiti.

Istuci bjelanjke u čvrsti snijeg dodajući žlicu po žlicu šećera. U snijeg dodavati jedan po jedan žutanjak i miksati dalje dok ne potrošimo sve žutanjke.

U drugoj zdjeli umutiti slatko vrhnje sa vanilin šećerom (bez kremfixa i slicnih
ucvršcivaca), neka bude kremasto čvrst, dalje nemojte miksati.

Zatim šlag dodati u smjesu od jaja i dobro izmiješati.

Na kraju dodati pripremljeno mlijeko sa cappuccinom u prahu koje smo prethodno ohladili. Dobro izmiksati, spremiti u plastičnu posudu i staviti u zamrzivač, najbolje preko noći.

I zapamtite, ne brzajte nego uživajte u miksanju sastojaka, nemojte brzati nego guštajte jer ce vam ova pjenasto-kremozna smjesa s dodatkom cappuccina za par sati dati poseban užitak :)

Po želji sladoled prije konzumiranja preliti ohlađenom kuhanom kavom :)
 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Masatera receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)