Juha od šparoga

Autor: tatjana   (palac x 18484) |moji recepti

5
50 dkg šparoga 2 dl vrhnja za kuhanje 8 dl pileće juhe 2 luka srednje veličine žlica nasjeckanih stapki celera sol i papar po ukusu žlica brašna žlica maslaca Priprema Divlje šparoge treba prerezati ili lomiti na dijelovima gdje stabljika postaje drvenasta, a donju polovicu tanko oguliti nožićem. Šparoge nakon čišćenja oprati u tekućoj vodi. Divlje šparoge prokuhati desetak minuta u kipućoj vodi u kojoj je dodano malo soli, šećera i maslaca kako bi se izgubila njihova prirodna gorčina. Kuhati šparoge u vodi dok potpuno ne omekšaju. Otopiti maslac i na njemu pirjati luk, pa kad se luk zastakli, dodati celer i pirjati još dvije minute pa preliti s pilećom juhom i pustiti da zavije. Brašno razmutiti s malo vode pa uliti u juhu i pustiti da lagano kuha. Nakon 2-3 minute dodati vrhnje i izmiksane šparoge te pustiti da još jednom provri. Po okusu dodati papra i soli, procijediti i poslužiti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Juha za cijelu godinu, ali u proljeće, kad su tržnice pune divljih šparoga, idealno je vrijeme za ovu juhu.
juha od šparoga

Sastojci

  • 50 dkg šparoga
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 8 dl pileće juhe
  • 2 luka srednje veličine
  • žlica nasjeckanih stapki celera
  • sol i papar po ukusu
  • žlica brašna
  • žlica maslaca

Priprema

Divlje šparoge treba prerezati ili lomiti na dijelovima gdje stabljika postaje drvenasta, a donju polovicu tanko oguliti nožićem. Šparoge nakon čišćenja oprati u tekućoj vodi. Divlje šparoge prokuhati desetak minuta u kipućoj vodi u kojoj je dodano malo soli, šećera i maslaca kako bi se izgubila njihova prirodna gorčina. Kuhati šparoge u vodi dok potpuno ne omekšaju. Otopiti maslac i na njemu pirjati luk, pa kad se luk zastakli, dodati celer i pirjati još dvije minute pa preliti s pilećom juhom i pustiti da zavije. Brašno razmutiti s malo vode pa uliti u juhu i pustiti da lagano kuha. Nakon 2-3 minute dodati vrhnje i izmiksane šparoge te pustiti da još jednom provri.

Po okusu dodati papra i soli, procijediti i poslužiti.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Lea N's

Njami najmi :)

ovo su moji recepti, lea