Črni rižot od sipi

Autor: admin   (palac x 160162) |moji recepti

1
Sipa 1 kg Riža 250 g Maslinovo ulje 150 ml Luk 200 g Češnjak 4 češnja Koncentrat rajčice 1 žlica Peršin 1 vezica Bijelo vino (žlahtina) 100 ml Prošek 50 ml Riblji temeljac 500 ml Domaći ocat 1 žlica Sol, papar Način pripreme: Sipu treba oprati, očistiti, odvojiti vrećicu crnila i narezati je na kockice. Na ugrijanom maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckani luk i sipu. Kad malo smekša, dodati koncentrat rajčice, nasjeckani peršin i češnjak, podliti ribljim temeljcem i vinom te začiniti i kuhati otprilike 15 minuta. Dodati rižu, prošek i pred kraj vrećicu crnila. Još malo prokuhati, a zatim pustiti da odstoji nekoliko minuta, pazeći da riža ostane al dente. Servirati uz dekoraciju od svježeg peršina i limuna. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+539)
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

  • Sipa 1 kg
  • Riža 250 g
  • Maslinovo ulje 150 ml
  • Luk 200 g
  • Češnjak 4 češnja
  • Koncentrat rajčice 1 žlica
  • Peršin 1 vezica
  • Bijelo vino (žlahtina) 100 ml
  • Prošek 50 ml
  • Riblji temeljac 500 ml
  • Domaći ocat 1 žlica
  • Sol, papar

Način pripreme:

Sipu treba oprati, očistiti, odvojiti vrećicu crnila i narezati je na kockice. Na ugrijanom maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckani luk i sipu. Kad malo smekša, dodati koncentrat rajčice, nasjeckani peršin i češnjak, podliti ribljim temeljcem i vinom te začiniti i kuhati otprilike 15 minuta. Dodati rižu, prošek i pred kraj vrećicu crnila. Još malo prokuhati, a zatim pustiti da odstoji nekoliko minuta, pazeći da riža ostane al dente. Servirati uz dekoraciju od svježeg peršina i limuna.

Prosjek: 4 (+539)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)