Sljemenski kesten

recepti_bez_slike
150 g čokolade za kuhanje (veći udio kakaa) 100 g bijele čokolade 50 g mljevenih lješnjaka 100 g kesten pirea 4 žlice ulja 100 g margarina 2 žlice ruma 100 g mljevenih keksa Priprema: Na pari rastopimo bijelu čokoladu sa jednom žlicom ulja. Zatim dodajemo mljevene lješnjake. Tom smjesom napunimo 1/3 kalupa te stavimo u hladnjak. U posebnoj posudi rastopimo čokoladu za kuhanje sa jednom žlicom ulja. U posebnoj posudi sjedinimo kesten pire, otopljenu čokoladu za kuhanje, umućen margarin, mljevene kekse, rum i mljevene lješnjake. Kada se učvrsne bijela čokolada, na nju stavimo smjesu koju smo prethodno sastavili. Potom sve zajedno ponovno stavljamo na hlađenje. Serviramo na tanjur sa tekućom čokoladom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)

Sastojci:

  • 150 g čokolade za kuhanje (veći udio kakaa)
  • 100 g bijele čokolade
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 100 g kesten pirea
  • 4 žlice ulja
  • 100 g margarina
  • 2 žlice ruma
  • 100 g mljevenih keksa

Priprema:

Na pari rastopimo bijelu čokoladu sa jednom žlicom ulja. Zatim dodajemo mljevene lješnjake. Tom smjesom napunimo 1/3 kalupa te stavimo u hladnjak. U posebnoj posudi rastopimo čokoladu za kuhanje sa jednom žlicom ulja. U posebnoj posudi sjedinimo kesten pire, otopljenu čokoladu za kuhanje, umućen margarin, mljevene kekse, rum i mljevene lješnjake. Kada se učvrsne bijela čokolada, na nju stavimo smjesu koju smo prethodno sastavili. Potom sve zajedno ponovno stavljamo na hlađenje. Serviramo na tanjur sa tekućom čokoladom.

 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Dražen Pripeljaš, PUNKT BEER HOUSE
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)