Sljemenski kesten
Sastojci:
- 150 g čokolade za kuhanje (veći udio kakaa)
- 100 g bijele čokolade
- 50 g mljevenih lješnjaka
- 100 g kesten pirea
- 4 žlice ulja
- 100 g margarina
- 2 žlice ruma
- 100 g mljevenih keksa
Priprema:
Na pari rastopimo bijelu čokoladu sa jednom žlicom ulja. Zatim dodajemo mljevene lješnjake. Tom smjesom napunimo 1/3 kalupa te stavimo u hladnjak. U posebnoj posudi rastopimo čokoladu za kuhanje sa jednom žlicom ulja. U posebnoj posudi sjedinimo kesten pire, otopljenu čokoladu za kuhanje, umućen margarin, mljevene kekse, rum i mljevene lješnjake. Kada se učvrsne bijela čokolada, na nju stavimo smjesu koju smo prethodno sastavili. Potom sve zajedno ponovno stavljamo na hlađenje. Serviramo na tanjur sa tekućom čokoladom.
Link izvora / potpis autora: Dražen Pripeljaš, PUNKT BEER HOUSE
- Vaše oznake (tagovi): kesteni
- Sastojci: bijela čokolada / čokolade za kuhanje / kesten / kesten pire / margarin / rum