4 jaja
8 žlica šećera
Vanilin-šećer
4 žlice brašna
pola praška za pecivo
mamelada (bilo koja)
Šlag
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Žumanjke odvojite od bjelanaca. Žumanjke stavite u zdjelu za miksanje, a bjelanjke u drugu posudu za šlag (odmah istucite bjelanca, kako se nebi pretvorila u tekućinu). U žumanjke stavite šećer, vanilin šećer i brašno. Sve izmiksajte i zatim dodajte pola praška za pecivo, marmeladu i šećer u prahu. Sve izmiksajte u jednoličnu smjesu. Stavite u kalup za torte ili u kalup za kolače. Stavite u pećnicu i pecite na 180° oko 50 min. Stavite u hladnjak da se ohladi. Kada se torta ohladila, izvadite je iz kalupa i prerežite je tako da dobijete dva jednaka dijela. Prvi dio premažite marmeladom i poklopite drugim dijelom. Drugi dio torte premažite marmeladom i šlagom premažite cijelu tortu. Dobar tek!
Savjet:
Ako se torta tijekom pečenja "nakrivi" odrežite joj višak tako da torta bude ravna.
Savjet:
Ako poželite, možete staviti cijela jaja u biskvit ili kupiti šlag u prahu ili vrhnje za šlag. :)
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2 (+1)
Ovu tortu jako volim. Sigurno će se i Vama svidjeti!! Probajte je! :)
Sastojci:
- 4 jaja
- 8 žlica šećera
- Vanilin-šećer
- 4 žlice brašna
- pola praška za pecivo
- mamelada (bilo koja)
- Šlag
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Žumanjke odvojite od bjelanaca. Žumanjke stavite u zdjelu za miksanje, a bjelanjke u drugu posudu za šlag (odmah istucite bjelanca, kako se nebi pretvorila u tekućinu). U žumanjke stavite šećer, vanilin šećer i brašno. Sve izmiksajte i zatim dodajte pola praška za pecivo, marmeladu i šećer u prahu. Sve izmiksajte u jednoličnu smjesu. Stavite u kalup za torte ili u kalup za kolače. Stavite u pećnicu i pecite na 180° oko 50 min. Stavite u hladnjak da se ohladi. Kada se torta ohladila, izvadite je iz kalupa i prerežite je tako da dobijete dva jednaka dijela. Prvi dio premažite marmeladom i poklopite drugim dijelom. Drugi dio torte premažite marmeladom i šlagom premažite cijelu tortu. Dobar tek!
Savjet:
Ako se torta tijekom pečenja "nakrivi" odrežite joj višak tako da torta bude ravna.
Savjet:
Ako poželite, možete staviti cijela jaja u biskvit ili kupiti šlag u prahu ili vrhnje za šlag. :)
Ovu tortu jako volim. Sigurno će se i Vama svidjeti!! Probajte je! :)
ivakorošec