Mala žuta torta

Autor: ivka   (palac x 725) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 jaja 8 žlica šećera Vanilin-šećer 4 žlice brašna pola praška za pecivo mamelada (bilo koja) Šlag šećer u prahu za posipanje Priprema: Žumanjke odvojite od bjelanaca. Žumanjke stavite u zdjelu za miksanje, a bjelanjke u drugu posudu za šlag (odmah istucite bjelanca, kako se nebi pretvorila u tekućinu). U žumanjke stavite šećer, vanilin šećer i brašno. Sve izmiksajte i zatim dodajte pola praška za pecivo, marmeladu i šećer u prahu. Sve izmiksajte u jednoličnu smjesu. Stavite u kalup za torte ili u kalup za kolače. Stavite u pećnicu i pecite na 180° oko 50 min. Stavite u hladnjak da se ohladi. Kada se torta ohladila, izvadite je iz kalupa i prerežite je tako da dobijete dva jednaka dijela. Prvi dio premažite marmeladom i poklopite drugim dijelom. Drugi dio torte premažite marmeladom i šlagom premažite cijelu tortu.   Dobar tek!  Savjet: Ako se torta tijekom pečenja "nakrivi" odrežite joj višak tako da torta bude ravna. Savjet: Ako poželite, možete staviti cijela jaja u biskvit ili kupiti šlag u prahu ili vrhnje za šlag. :)     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+1)
Ovu tortu jako volim. Sigurno će se i Vama svidjeti!! Probajte je! :)

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 8 žlica šećera
  • Vanilin-šećer
  • 4 žlice brašna
  • pola praška za pecivo
  • mamelada (bilo koja)
  • Šlag
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Žumanjke odvojite od bjelanaca. Žumanjke stavite u zdjelu za miksanje, a bjelanjke u drugu posudu za šlag (odmah istucite bjelanca, kako se nebi pretvorila u tekućinu). U žumanjke stavite šećer, vanilin šećer i brašno. Sve izmiksajte i zatim dodajte pola praška za pecivo, marmeladu i šećer u prahu. Sve izmiksajte u jednoličnu smjesu. Stavite u kalup za torte ili u kalup za kolače. Stavite u pećnicu i pecite na 180° oko 50 min. Stavite u hladnjak da se ohladi. Kada se torta ohladila, izvadite je iz kalupa i prerežite je tako da dobijete dva jednaka dijela. Prvi dio premažite marmeladom i poklopite drugim dijelom. Drugi dio torte premažite marmeladom i šlagom premažite cijelu tortu.   Dobar tek! 

Savjet:

Ako se torta tijekom pečenja "nakrivi" odrežite joj višak tako da torta bude ravna.

Savjet:

Ako poželite, možete staviti cijela jaja u biskvit ili kupiti šlag u prahu ili vrhnje za šlag. :)

 

 

Prosjek: 2 (+1)
  • Vrijeme pripreme: Brzi recepti
  • Vaše oznake (tagovi): jaja / priprema
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika ivka's

Ovu tortu jako volim. Sigurno će se i Vama svidjeti!! Probajte je! :)

ivakorošec