Baklava od višanja


pakovanje kora za savijaće
 2 tegle višanja 1 kiselo vrhnje 
3 jaja 2 čaše šečera 1 češa ulja
 prašak za peciv
o sok od 1 limuna 
1 čaša šečera sok od višanja Postupak pripreme izmiksat 3 jaja sa šečerom, dodati ulje, vrhnje i prašak za pecivo.
višnje ocijediti.na tepsiju složiti 2 do 3 kore, zaliti sa nadjevom, opet stavit koru pa nadjev, to ponavljati dok se ne potroši polovica kora, zatim stavit ocjeđene višnje.poklopit s korom , opet nadjev ponavljati dok se ne potroše kore.tako pripremljen kolać izrezati prije pečenja, poklopit folijom 
peći tako 3o minuta, zatim skinut foliju i peći još 10 do 15 min na 180.
dok se kolać peće prokuhati sok od limuna, sok od iscjeđenih višanja i šečer.
vrući kolać zalit vrućim preljevom sve dok kore piju taj sok.držat u hladnjaku. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+10) Baklava Baklava Baklava od jabuka Baklava od pečenih lješnjaka Baklava od višanja Baklava s jabukama Bugarska baklava Grčka baklava Mirandina voćna baklava Rol baklava od oraha i čokolade Čoko-baklava Baklava ›
Idealna poslastica za ljeto
Baklava od višanja - slika

Sastojci za baklavu sa višnjama

  • 
pakovanje kora za savijaće

  • 2 tegle višanja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 
3 jaja
  • 2 čaše šečera
  • 1 češa ulja

  • prašak za peciv
o
  • sok od 1 limuna
  • 
1 čaša šečera
  • sok od višanja

Postupak pripreme

izmiksat 3 jaja sa šečerom, dodati ulje, vrhnje i prašak za pecivo.
višnje ocijediti.na tepsiju složiti 2 do 3 kore, zaliti sa nadjevom, opet stavit koru pa nadjev, to ponavljati dok se ne potroši polovica kora, zatim stavit ocjeđene višnje.poklopit s korom , opet nadjev ponavljati dok se ne potroše kore.tako pripremljen kolać izrezati prije pečenja, poklopit folijom

peći tako 3o minuta, zatim skinut foliju i peći još 10 do 15 min na 180.
dok se kolać peće prokuhati sok od limuna, sok od iscjeđenih višanja i šečer.
vrući kolać zalit vrućim preljevom sve dok kore piju taj sok.držat u hladnjaku.

Prosjek: 4 (+10)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Desanka Bozin Zedi's

kolač bez komentara samo da se je

2
Slika korisnika Ljiljana Jovan's

vec sam je radila, odlicna je10

3
Slika korisnika Svetlanka Djokic's

Sve pohvale,nastavite tako!

4
Slika korisnika Svetlanka Djokic's
1644
Vote up!

Sve pohvale,nastavite tako!

5
Slika korisnika xeny's

Ovaj kolač ohlađen u frižideru je idealan za ljetne vrućine. Jedino što ga moram napraviti veče prije, da ne palim rernu naove paklene vrućine. Svakako probajte!

6
Slika korisnika Katarina Pavelić's

isprobala sam. odličan kolač,meni naj draži

Katarina

7
Slika korisnika LatiCa's

Ovo je idealna baklava za ljeto! Probala sam jučer naprviti,nak što sam proučila pomno recept. Pola sata odvojila sam za pripremu i bila već tada jako zadovoljna. Nikako nisam mogla dočekati da se baklava ohladi! Imala sam domaća jaja, koja je donijela neka žena sa sela, i smjesa je lijepo ispala žuta. Ono što me veseli najviše, jest da je baklave ispalo podosta

8
Slika korisnika snežana's

Baklavu na sličan način pravim i ja i božanstvena je. Ma moji ukućani vole sve vrste baklava a ja ovu volim najviše. :H

BAKLAVA SA VIŠNJAMA

Potrebno je: 500 gr kora za pitu, 4 komada jaja, 1 čaša šećera, 1
čaša ulja, 1 čaša jogurta, 1 kesica praška za pecivo, 1 kesica
vanilin šećera, 500 gr višanja, i još za sirup 2 šolje vode, 2,5
šolje šećera, sok od 1 limuna ili limuntus na vrh noža, 1 kesica
vanilin šećera.

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke osim višanja. Na dno
podmazane tepsije staviti 2 kore poprskane uljem i onda stavljati kore
redom i to 2 kore namažite filom pa višnje, opet 2 kore namazane filom
pa višnje i tako dok se ne potroši sav materijal, s tim što na vrhu
trebaju da budu 2 kore namazane filom. Sada baklavu isecite na kocke i
stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200"C. Kada porumeni izvaditi
je iz rerne i preliti sirupom koji ste skuvali dok se baklava pekla.

  • baklava_visnje.jpg
  • baklava_visnje1.jpg
9
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Ovo je recept koji ija imam a koji je stigao kod mene na more iz prekrasne Cerne kraj Županje...mogu samo reći da je SUPER i da sam ga podijelila već najmanje 10 puta...eto i u ovom momentu moja prijateljica pravi tu baklavu...

10
Slika korisnika Stefica Regvar's

zanimljiv recept....isprobat ču ga pa onda sljedi komentar....