Specijalni kaduljin liker

recepti_bez_slike
33 lista kadulje 2,3 lista bosiljka 3 klinčića korica od 3 limuna 30 dag šećera (može i više ako želite slađi liker) 7 dl suhoga bijelog vina 6 dl jake rakije ili votke Priprema: Sve zajedno staviti u veću staklenku i držati cca. 4 tjedna na suncu ili toplom mjestu. Procjediti i spremiti u flaše. Napomena: Konzumirati umjereno ;) Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+11)
Kadulja je vrlo ljekovita biljka kojoj je pradomovina naša ljepa Hrvatska, cijelo primorje a raste samoniklo po kamenjaru kako u priobalju tako i po našim otocima. Cvate u svibnju a krajolik poprimi predivnu svijetloljubičastu boju. Karakteriziraju ju mali zeleni listići koji se ističu svojom aromatičnošću. Kadulja se kao začin (osušeni listovi) može stavljati u sva jela. Osim izuzetnog okusa takva su jela i ljekovita.Kadulja je poznata zbog svojih antiseptičkih svojstava te se često upotrebljava za ispiranje usne šupljine, protiv grlobolje i želučanih problema, regulira znojenje te pročišćava krv.
Recepti HR - 4 - slika

Sastojci:

  • 33 lista kadulje
  • 2,3 lista bosiljka
  • 3 klinčića
  • korica od 3 limuna
  • 30 dag šećera (može i više ako želite slađi liker)
  • 7 dl suhoga bijelog vina
  • 6 dl jake rakije ili votke

Priprema:

Sve zajedno staviti u veću staklenku i držati cca. 4 tjedna na suncu ili toplom mjestu.
Procjediti i spremiti u flaše.

Napomena: Konzumirati umjereno ;)

Prosjek: 4.3 (+11)
  • Vrijeme pripreme: 20 minuta
  • Vaše oznake (tagovi): ljekovito
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Đurđica.'s

Dobro zvući. Morat ću isprobati ovaj recept. Hvala