Koh od riže

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Vaše ime, nadimak..
Slika korisnika Vaše ime, nadimak..'s
Koh od riže

Zapečena riža u pećnici, reže se na šnite i poslužuje sa sirupom od malina. to sam jeo u vrtiću prije 40 godina. nitko ne zna recept.

Damir Trajčević

Slika korisnika admin's
Offline
Pridružen/a: 30/07/2009

Vesna preko naše facebook stranice odgovara:

1 litru mleka i 1oo gr.secera prokuvati pa dodati 5o gr. kakaa i 25o gr. pirinca pa ohladiti. posebno umutiti 3 zumanca 5o gr. secera 1 vanil secer i penu od 3 belanca. sve blago promesati usuti u podmazan pleh i posuti rendanom cokoladom. DAMIRE, PRIJATNO.

Slika korisnika admin's
Offline
Pridružen/a: 30/07/2009

Sanja preko naše Facebook stranice odgovara:

1 varijanta: u 1 l kipuceg mlijeka skuha se 150 gr rize, doda 3 kasike secera 1 vanil secer. Vatrostalna posuda se premaze maslacem, izlije se kuhana riza a povrh se stavi kasa od ukuhanih jabuka sa secerom i sve se prekrije cvrstim snijegom napravljenim od 3 bjelanca sa 100 gr secera i malo limunova soka. Stavi se u pecnicu da porumeni

Slika korisnika Artis's
Offline
Pridružen/a: 11/05/2011

Ovo je neki tradicionalan recept. U mojem kraju ga zovemo "Rajskoh".

Sastojci:
Riža
Mlijeko
Maslac
Sirup od maline
Secer

Priprema:
Stavite u posudu (posuda neka bude dosta visoka) mlijeko i šećer. Zatim u istu posudu stavite rižu (omjer riže i mlijeka neka bude 1.5-2 mlijeka : 1. riže). Nakon što ste skuhali rižu ostavite je da se ohladi (ne potpuno neka bude mlaka).

Nakon sto se malo ohladila riža dodajte maslac i miješajte (maslac se mora otopiti). Obavezno pazite da riža nije vruća nego da se malo ohladila (ostavite je da se hladi maksimalno 5 minuta).

Nakon što ste umiješali maslac izvadite kalup za pečenje namažite ga maslacom i dodajte rižu.
Zatim je pečete u pećnici na 180°C dok ne dobije zlatni sloj sa gornje strane.

Izvadite je iz pećnice i poslužite s sirupom od maline (savjetujem da napravite sami sirup ukoliko imate mogućnosti, jer je okus sasvim drugačiji i kolač će dobiti sasvim drugačiji okus)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija