Sandra Ilsa

Moje ime je

Sandra

Sandra Ilsa

Slika korisnika Sandra Ilsa's
Spol: 
žena
Mjesto: 
Rijeka
Omiljena jela: 
Maneštre i variva na primorski način; punjene paprike i sarma; pohana piletina/puretina sa paštom i salsom; polpete sa restanim krumpirom. Deserti : sve povezano sa čokoladom; štrudla sa jabukama,grožđicama i cimetom; makovnjača; kocke sa sirom; petit-keksi s voćem,pudingom i šlagom; palačinke sa sirom.
Volim piti: 
Kavu
Rođendan: 
Fri, 28/05/1976 - 10:10
U kuhinji sam: 
poprilično dobra/dobar

Interesi

Od svoje 18.godine sam kao glazbenik više na putu i na više-manje jednoličnoj hotelskoj,nego na domaćoj, maminoj prehrani. Zbog toga sam svoje slobodno vrijeme ili privatni smještaj sa kuhinjom znala iskoristiti i poželjeti nešto pripremiti od jela ili deserta. Još je veća želja kad si jako daleko od kuće, pa nešto skuhaš što bi majci bilo drago.
Danas najčešće pripremam maneštre i variva pa i juhe, pogotovo kad imam pečeno ili pohano meso sa krumpirom i povrćem, zatim gulaše. Moja kuhinja je pretežno primorska,istarska kuhinja sa mamine strane i povremeni izleti u makedonsku kuhinju sa tatine strane.
To je jedan simpatičan mix.
Gotovo sve volim, osim iznutrica i jako masne i začinjene hrane, a što se tiče slatkog - nikad dosta, pogotovo nikad dosta čokolade. Dobrodošli su tradicionalni kolači od dizanog tijesta, štrudle, makovnjače...keksići...torte...fini i brzi kolači bez pečenja: petit-keksi ili piškoti sa voćem, pudingom ili kremom i šlagom. Znam pretjerati sa ukrašavanjem zbog posebne prigode, pa je mojima ili meni žao rezati tortu ili kolač. Ali, prije rezanja fotkam svoj rad, pa spremim u arhivu kompjutera.
Uglavnom, trudim se da tokom tjedna imam različit meni, osim ako napravim "jelo na žlicu" za dva dana ili ako je gulaš, jedan dan je sa paštom, a drugi sa palentom, krumpirom ili s njokima.
U ovo vrijeme štednje pokušavam ne pretjerivati ni u čemu, a kad stavim na papir i kupim namirnice koje nisu skupe zajedno sa sezonskim namirnicama može se napraviti jednostavno a hranjivo jelo.
Veliki pozdrav svim ljubiteljima kuhanja i onima koji uživaju u pripremi hrane iz svoje kuhinje!

Za slanje privatnih poruka morate biti logirani.

Sandra Ilsa piše:

Nema sadržaja.

Sandra Ilsa komentira

Pohvale
SKINITE 50 najrecepata - Jako pohvalno i pozitivno! To je pogotovo još veći poticaj za sve koji vole kuhati i dijeliti svoje recepte, iskustva i savjete sa drugima i družiti... - Petak, Veljača 21, 2014 - 06:06

Vaš komentar ili prijedlog

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.