Pizza od cvjetače

recepti_bez_slike
Tijesto: 1 mala cvjetača 1 šalice heljde il brašna od kvinoje malo himalajske soli ½ žličice sušenog bosiljka i sušenog origana 1 žlica chia sjemenki 1 žlica mljevenog lana 1 češanj češnjaka 1 žličica agavina sirupa Pesto: ⅟₃ šalice oraha 1 velika šaka bosiljka 1 velika šaka peršina 2 češnja češnjaka 3 žlice konopljina ulja ¼ žličice morske soli i papra, prema ukusu 1 žlica maslaca od badema (dat će poseban okus i aromu) Priprema: Za tijesto, izrežite cvjetaču u male komadiće. Miksajte u multipraktiku nekoliko minuta dok ne postane poput finog vlažnog brašna. Dodajte sve ostale sastojke u multipraktik te miksajte. Raširite tijesto po listu dehidratora i sušite. Za pesto, sve sastojke miksajte u sjeckalici ili blenderu. Na vrh stavite umak od rajčice i npr. narezane gljive, masline, mini rajčice, špinat, kukuruz, artičoke, tikvice, sušene rajčice ili kapare. Stavite natrag u dehidrator na 30 minuta. Zatim izvadite, stavite pesto te pospite svježim začinskim biljem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

Tijesto:

  • 1 mala cvjetača
  • 1 šalice heljde il brašna od kvinoje
  • malo himalajske soli
  • ½ žličice sušenog bosiljka i sušenog origana
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica mljevenog lana
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica agavina sirupa

Pesto:

  • ⅟₃ šalice oraha
  • 1 velika šaka bosiljka
  • 1 velika šaka peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice konopljina ulja
  • ¼ žličice morske soli i papra, prema ukusu
  • 1 žlica maslaca od badema (dat će poseban okus i aromu)

Priprema:

Za tijesto, izrežite cvjetaču u male komadiće. Miksajte u multipraktiku nekoliko minuta dok ne postane poput finog vlažnog brašna. Dodajte sve ostale sastojke u multipraktik te miksajte. Raširite tijesto po listu dehidratora i sušite. Za pesto, sve sastojke miksajte
u sjeckalici ili blenderu. Na vrh stavite umak od rajčice i npr. narezane gljive, masline, mini rajčice, špinat, kukuruz, artičoke, tikvice, sušene rajčice ili kapare. Stavite natrag u dehidrator na 30 minuta. Zatim izvadite, stavite pesto te pospite svježim začinskim biljem.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.

Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Punjene tikvice - PROČITAJTE Browni - PROČITAJTE Bruschetta krekeri - PROČITAJTE Bruschetta krekeri - PROČITAJTE Pizza od povrtnog tijesta - PROČITAJTE