Blitva sa bademima

Autor: byB   (palac x 1402) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
  1 kg blitve soli po želji 4 žlice maslinovog ulja - koristiti će se 2+2 2 žlice soja sosa 2 žlice meda (blažeg, svijetlog) 1/2 žličice đumbira u prahu 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića 1 glavica luka (ja sam koristila ljubičasti, kapulu) 2 čena češnjaka (ja ga nisam stavljala zbog alergije, ali sigurno bi bilo dobro dodati ga) 2 žlice badema u listićima Priprema: Blitvu očistiti, oprati i skuhati. Vodu u kojoj će se kuhati posoliti po želji, ali ne previše obzirom na ostale sastojke koji slijede. Kada voda provri kuhati još max.5 minuta, samo da omekša. Ocijediti je od vode. U drugu posudu ili veću tavu staviti 2 žlice maslinovog ulja, soja sos, med , đumbir i muškatni oraščić. Sve dobro promiješati i zagrijati na srednjoj vatri. Luk i češnjak nasjeckati i dodati ih na zagrijanu smjesu, pržiti ih dok ne omekšaju. Zatim dodati kuhanu blitvu, dobro sve promješati i kuhati još oko 5 minuta dok se blitva ne sjedini sa svim sastojcima i dodatno omekša. Na polovini kuhanja dodati preostale 2 žlice maslinovog ulja. Listiće badema lagano tostirati i kada je blitva gotova servirati je i posuti listićima badema. I evo pomalo neobične, ali vrlo ukusne blitve!  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+897)
Zašto ne probati malo drugačiju blitvu? Sa bademima, medom,...., fino začinjenu.

Sastojci:

 

  • 1 kg blitve
  • soli po želji
  • 4 žlice maslinovog ulja - koristiti će se 2+2
  • 2 žlice soja sosa
  • 2 žlice meda (blažeg, svijetlog)
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 glavica luka (ja sam koristila ljubičasti, kapulu)
  • 2 čena češnjaka (ja ga nisam stavljala zbog alergije, ali sigurno bi bilo dobro dodati ga)
  • 2 žlice badema u listićima

Priprema:

Blitvu očistiti, oprati i skuhati. Vodu u kojoj će se kuhati posoliti po želji, ali ne previše obzirom na ostale sastojke koji slijede. Kada voda provri kuhati još max.5 minuta, samo da omekša. Ocijediti je od vode. U drugu posudu ili veću tavu staviti 2 žlice maslinovog ulja, soja sos, med , đumbir i muškatni oraščić. Sve dobro promiješati i zagrijati na srednjoj vatri. Luk i češnjak nasjeckati i dodati ih na zagrijanu smjesu, pržiti ih dok ne omekšaju. Zatim dodati kuhanu blitvu, dobro sve promješati i kuhati još oko 5 minuta dok se blitva ne sjedini sa svim sastojcima i dodatno omekša. Na polovini kuhanja dodati preostale 2 žlice maslinovog ulja. Listiće badema lagano tostirati i kada je blitva gotova servirati je i posuti listićima badema. I evo pomalo neobične, ali vrlo ukusne blitve! 

Prosjek: 4 (+897)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Blitva s rajčicom, krumpirom i lešo lignje - PROČITAJTE Shakshuka - PROČITAJTE Varivo od krastavaca - PROČITAJTE Buzara - PROČITAJTE Njoki od bundeve - PROČITAJTE