Žele od tri vrste voča

Autor: severm   (palac x 1161) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
25 dag kiselkastih jabuka  50 dag jagoda  50 dag malina  1 kg šećera  1 vrećica želina  Priprema: Jabuke s korom i sjemenkama narežite na kriškice, jagode i maline usitnite vilicom i pomiješajte s jabukama. Stavite u posudu i nalijte vode, toliko da pokrije voće. Kuhajte oko 15 minuta i ocijedite.  Na litru soka dodajte 1 kg šećera i 1 vrećicu želina, kako je opisano na vrećici. Vrući žele ulijte u tople staklenke, okrenite na poklopac desetak min. Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+970)

Sastojci:

  • 25 dag kiselkastih jabuka 
  • 50 dag jagoda 
  • 50 dag malina 
  • 1 kg šećera 
  • 1 vrećica želina 

Priprema:

Jabuke s korom i sjemenkama narežite na kriškice, jagode i maline usitnite vilicom i pomiješajte s jabukama. Stavite u posudu i nalijte vode, toliko da pokrije voće. Kuhajte oko 15 minuta i ocijedite.  Na litru soka dodajte 1 kg šećera i 1 vrećicu želina, kako je opisano na vrećici. Vrući žele ulijte u tople staklenke, okrenite na poklopac desetak min. Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu. 

Prosjek: 4 (+970)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Žele od jagoda i jabuka sa mirisom ruzmarina - PROČITAJTE Džem od jagoda - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE Šumska tajna - PROČITAJTE Kolač s orasima i jabukama - PROČITAJTE