Voćni kruščić

recepti_bez_slike
2 jaja  8 dag šećera  8 dag brašna  1/4 vrećice praška za pecivo  3 dag grožđica  3 dag smokava  Priprema: Osnova je biskvitno tijesto umiješano od žumanjaka, šećera, brašna s praškom za pecivo i snijega od bjelanjaka. Toj smjesi dodajte izrezane smokve i grožđice. Dobro izmiješajte pa izlijte u namazan, mrvicama posipan, visok i kratak limeni oblik. Važno je da se polagano peče na temperaturi od 185°C. Pečeni kruščić izrežite na ploške. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+971)

Sastojci:

  • 2 jaja 
  • 8 dag šećera 
  • 8 dag brašna 
  • 1/4 vrećice praška za pecivo 
  • 3 dag grožđica 
  • 3 dag smokava 

Priprema:

Osnova je biskvitno tijesto umiješano od žumanjaka, šećera, brašna s praškom za pecivo i snijega od bjelanjaka. Toj smjesi dodajte izrezane smokve i grožđice. Dobro izmiješajte pa izlijte u namazan, mrvicama posipan, visok i kratak limeni oblik. Važno je da se polagano peče na temperaturi od 185°C. Pečeni kruščić izrežite na ploške.

Prosjek: 4 (+971)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Viko torta - PROČITAJTE Kolač s orasima i jabukama - PROČITAJTE Kolač sa smokvama - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE