Varanac (nabujak) od buče i meda

Autor: davorka   (palac x 10634) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2 komada jaja  800 g pire od buče  150 g suhe šljive  150 g bagremov med  Jogurt Maslac Priprema: Ispeći narezanu buču u pećnici te od nje napraviti pire te u to umiješati žumanjke i sjeckane suhe šljive. Toj smjesi dodati med i snijeg od bjelanjaka te ju nakon toga podijeliti u namašćene kalupe i staviti u vodene kupelji i kuhati u pećnici pola sata na 200 stupnjeva. Poslužiti na tanjuru uz podlogu od jogurta i meda.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 2 komada jaja 
  • 800 g pire od buče 
  • 150 g suhe šljive 
  • 150 g bagremov med 
  • Jogurt
  • Maslac

Priprema:

Ispeći narezanu buču u pećnici te od nje napraviti pire te u to umiješati žumanjke i sjeckane suhe šljive. Toj smjesi dodati med i snijeg od bjelanjaka te ju nakon toga podijeliti u namašćene kalupe i staviti u vodene kupelji i kuhati u pećnici pola sata na 200 stupnjeva. Poslužiti na tanjuru uz podlogu od jogurta i meda.

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Marko Živaljić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Zlevka sa suhim šljivama u vinskom umaku - PROČITAJTE Tortice s jagodama - PROČITAJTE Pečeni džem od šljiva - PROČITAJTE Uskršnji kuglof od limuna - PROČITAJTE Pogleć puricu - PROČITAJTE