Ukrašeni beze

recepti_bez_slike
12 bjelanjaka  25 dag sitnog šećera  15 dag običnog šećera  4 velike žlice gustina  malo soli  Nadjev  12 žumanjaka  12 velikih žlica šećera  6 velikih žlica jake kave  25 dag pjenasto umućenog maslaca  Ukras  1/2 l slatkog biljnog vrhnja  malo arome ili boje maline  ukrasne perlice  ružice od marcipana  Priprema: Bjelanjke koji su sobne temperature, nikako ne one neposredno izvaditi iz hladnjaka, tucite električnom miješalicom s malo soli, šećerom i sitnim šećerom. Na kraju kada su već tvrdi u snijeg dodajte škrobno brašno gustin ili bilo koji drugi škrob. Masu podijelite u 3 dijela i svaki posebno lagano pecite. Poželjno je da kore ne budu žute već snježno bijele. Pecite na 120 stupnjeva uz otvaranje i zračenje pećnice oko 50 minuta svaku koru.  Idealno je oblik za tortu ili lim obložiti papirom za pečenje. Kore ohladite i hladne nadjenite. Žumanjke i šećer tucite na pari oko 10 minuta dok smjesa ne postane poput kreme. Lagano ohladite. Umutite pjenasto maslac u koji postupno dodali jaku crnu kavu. Umjesto kave za dječje prigode možete dodati malo ekstrakta od maline.  Dvije smjese ujednačite i nadjenite tortu. Ohladite. Od slatkog vrhnja istucite čvrst šlag koji obojite po želji. Maštovito ukrasite tortu.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+321)
Kalup koji ćete koristiti može biti oblik za tortu u obliku srca ili okrugli promjera 24 cm.

Tijesto 

 • 12 bjelanjaka 
 • 25 dag sitnog šećera 
 • 15 dag običnog šećera 
 • 4 velike žlice gustina 
 • malo soli 

Nadjev 

 • 12 žumanjaka 
 • 12 velikih žlica šećera 
 • 6 velikih žlica jake kave 
 • 25 dag pjenasto umućenog maslaca 

Ukras 

 • 1/2 l slatkog biljnog vrhnja 
 • malo arome ili boje maline 
 • ukrasne perlice 
 • ružice od marcipana 

Priprema:

Bjelanjke koji su sobne temperature, nikako ne one neposredno izvaditi iz hladnjaka, tucite električnom miješalicom s malo soli, šećerom i sitnim šećerom. Na kraju kada su već tvrdi u snijeg dodajte škrobno brašno gustin ili bilo koji drugi škrob. Masu podijelite u 3 dijela i svaki posebno lagano pecite. Poželjno je da kore ne budu žute već snježno bijele. Pecite na 120 stupnjeva uz otvaranje i zračenje pećnice oko 50 minuta svaku koru. 

Idealno je oblik za tortu ili lim obložiti papirom za pečenje. Kore ohladite i hladne nadjenite. Žumanjke i šećer tucite na pari oko 10 minuta dok smjesa ne postane poput kreme. Lagano ohladite. Umutite pjenasto maslac u koji postupno dodali jaku crnu kavu. Umjesto kave za dječje prigode možete dodati malo ekstrakta od maline. 

Dvije smjese ujednačite i nadjenite tortu. Ohladite. Od slatkog vrhnja istucite čvrst šlag koji obojite po želji. Maštovito ukrasite tortu. 

Prosjek: 4 (+321)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Viko torta - PROČITAJTE Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Torta od kupina i malina - PROČITAJTE Medena srca - PROČITAJTE Tortice s jagodama - PROČITAJTE