Trobojna krema

recepti_bez_slike
Četvrtina slatkog vrhnja 4 dkg šećera 15 dkg jagoda čašica maraskina 8 dkg čokolade Postupak pripreme Ova krema se sastoji od tri vrste kreme, a svaka je pripremljena od četvrtine slatkog vrhnja, šećera i tri različita pridodatka: čašice maraskina, jagoda i čokolade. Kad se prva krema priredi, stavi se u oblik za bombe i na led da se stisne. Na stisnutu kremu stavi se druga krema, opet čeka da se smrzne i gore stavi treća krema. Kad su sve tri kreme smrznute, krema se izvadi iz oblika na staklenu zdjelu i ukrasi pošećerenim slatkim vrhniem. I. krema: istucite slatko vrhnje, pošećerite i dodajte malo maraskina; II. krema: jagode pasirajte i umiješajte u utučeno slatko vrhnje koje prije ošećerite   III. krema: u tučeno slatko vrhnje umiješajte otopljenu čokoladu, izmješanu sa šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+366)

Sastojci

  • Četvrtina slatkog vrhnja
  • 4 dkg šećera
  • 15 dkg jagoda
  • čašica maraskina
  • 8 dkg čokolade

Postupak pripreme

Ova krema se sastoji od tri vrste kreme, a svaka je pripremljena od četvrtine slatkog vrhnja, šećera i tri različita pridodatka: čašice maraskina, jagoda i čokolade. Kad se prva krema priredi, stavi se u oblik za bombe i na led da se stisne. Na stisnutu kremu stavi se druga krema, opet čeka da se smrzne i gore stavi treća krema. Kad su sve tri kreme smrznute, krema se izvadi iz oblika na staklenu zdjelu i ukrasi pošećerenim slatkim vrhniem.

I. krema: istucite slatko vrhnje, pošećerite i dodajte malo maraskina;

II. krema: jagode pasirajte i umiješajte u utučeno slatko vrhnje koje prije ošećerite  

III. krema: u tučeno slatko vrhnje umiješajte otopljenu čokoladu, izmješanu sa šećerom.

Prosjek: 4 (+366)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Torta od bijele čokolade s jagodama - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE Vanilija kocke s jagodama - PROČITAJTE Izmišljeni kolač sa bananom i sirom - PROČITAJTE Jagodasto kremasta torta - PROČITAJTE