Tortice sa mandarinama i pistacijama

Autor: bakica1940   (palac x 2540) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 žumanjka  2 - 3 žlice mlake vode  15 dag šećera  2 paketića arome od limuna  10 dag brašna  10 dag gustina  prstohvat soli  2 paketića vanilin šećera  Nadjev  3 listića želatine  2,5 dl tučenog vrhnja  1 velika žlica šećera  2 mandarinke oguljene, očišćene od kožice i nasjeckane na kockice  5 dag sjeckanih pistacija  Priprema: Žumanjke s vodom miješajte električnom miješalicom, postupno dodavajte šećer i miješajte dok krema postane svijetla.  Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg i s ostalim sastojcima oprezno promiješajte s kremom od žumanjaka. Okrugli lim za tortu namastite i pobrašnite, smjesu izlijte u lim. Pecite oko 30 minuta na 170 stupnjeva.  Listiće želatine namočite u hladnoj vodi, dobro istiskajte, dodajte tučenom vrhnju, promiješajte, dodajte mandarinke, promiješajte i neko vrijeme stavite u hladnjak.  Ohlađeni biskvit narežite na kocke ili kalupićima promjera oko 5 cm izbodite cvjetiće, zvjezdice ili sl. Prerežite i stavite nadjev. Tortice premažite gustom glazurom, ukrasite kriškama mandarina i po želji sjeckanim pistacijem ili žele bombonima.  Umjesto tučenog vrhnja stavite sir tiramisu ili dukatelu.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+651)

Tijesto 

  • 4 žumanjka 
  • 2 - 3 žlice mlake vode 
  • 15 dag šećera 
  • 2 paketića arome od limuna 
  • 10 dag brašna 
  • 10 dag gustina 
  • prstohvat soli 
  • 2 paketića vanilin šećera 

Nadjev 

  • 3 listića želatine 
  • 2,5 dl tučenog vrhnja 
  • 1 velika žlica šećera 
  • 2 mandarinke oguljene, očišćene od kožice i nasjeckane na kockice 
  • 5 dag sjeckanih pistacija 

Priprema:

Žumanjke s vodom miješajte električnom miješalicom, postupno dodavajte šećer i miješajte dok krema postane svijetla.  Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg i s ostalim sastojcima oprezno promiješajte s kremom od žumanjaka.

Okrugli lim za tortu namastite i pobrašnite, smjesu izlijte u lim. Pecite oko 30 minuta na 170 stupnjeva. 

Listiće želatine namočite u hladnoj vodi, dobro istiskajte, dodajte tučenom vrhnju, promiješajte, dodajte mandarinke, promiješajte i neko vrijeme stavite u hladnjak.  Ohlađeni biskvit narežite na kocke ili kalupićima promjera oko 5 cm izbodite cvjetiće, zvjezdice ili sl. Prerežite i stavite nadjev. Tortice premažite gustom glazurom, ukrasite kriškama mandarina i po želji sjeckanim pistacijem ili žele bombonima.  Umjesto tučenog vrhnja stavite sir tiramisu ili dukatelu. 

Prosjek: 4 (+651)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Tortice s jagodama - PROČITAJTE Medena srca - PROČITAJTE Kolačići s borovnicom - PROČITAJTE Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE