Torta od punča

Autor: Marta Ilic   (palac x 867) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
8 jaja 15dag secera 20dag brasna prasak za pecivo 1 limun SASTOJCI ZA NADJEV 1 list biskvita 10dag cokolade 10dag mljevenih oraha 1dl ruma 2dl ruskog caja 10dag secera 20dag marmelade SASTOJCI ZA GLAZURU 10dag secera u prahu 1 bjelanjak sok od 1 limuna PRIPREMA Za biskvit: Pjenasto istucite zumanjke i dio secera. Dodajte snijeg od bjelanjaka istucen s preostalim secerom,sok i naribanu koru od limuna i na kraju brasno prosijano s praskom za pecivo. Smjesu lagano izmijesajte i podijelite na dva nejednaka dijela, posebno ih pecite 20-30 minuta na180 stupnjeva. Pustite da se ohlade. Za nadjev: Manji biskvit izrezite na kockice,izmijesajte s naribanom cokoladom,mljevenim orasima i secerom. Sve skupa zalijte s toliko caja i ruma da dobijete gustu mjesavinu koju cete moci mazati. Veci biskvit razrezite na tri dijela. Svaki dio premazite marmeladom i priredjenom smjesom. Za glazuru: Izmjesajte bjelanjak sa secerom u prahu i sokom od limuna te prelijte po torti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+514)

SASTOJCI ZA BISKVIT

  • 8 jaja
  • 15dag secera
  • 20dag brasna
  • prasak za pecivo
  • 1 limun

SASTOJCI ZA NADJEV

  • 1 list biskvita
  • 10dag cokolade
  • 10dag mljevenih oraha
  • 1dl ruma
  • 2dl ruskog caja
  • 10dag secera
  • 20dag marmelade

SASTOJCI ZA GLAZURU

  • 10dag secera u prahu
  • 1 bjelanjak
  • sok od 1 limuna

PRIPREMA

Za biskvit: Pjenasto istucite zumanjke i dio secera. Dodajte snijeg od bjelanjaka istucen s preostalim secerom,sok i naribanu koru od limuna i na kraju brasno prosijano s praskom za pecivo. Smjesu lagano izmijesajte i podijelite na dva nejednaka dijela, posebno ih pecite 20-30 minuta na180 stupnjeva. Pustite da se ohlade.

Za nadjev: Manji biskvit izrezite na kockice,izmijesajte s naribanom cokoladom,mljevenim orasima i secerom. Sve skupa zalijte s toliko caja i ruma da dobijete gustu mjesavinu koju cete moci mazati. Veci biskvit razrezite na tri dijela. Svaki dio premazite marmeladom i priredjenom smjesom.

Za glazuru: Izmjesajte bjelanjak sa secerom u prahu i sokom od limuna te prelijte po torti.

Prosjek: 4 (+514)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Torta od oraha i čokolade - PROČITAJTE Orah kocke - PROČITAJTE Rolada od keksa s kokosom - PROČITAJTE Schwarzwald torta - PROČITAJTE Proljetne šnite - PROČITAJTE