Torta od bijele pjene

recepti_bez_slike
8 bjelanjka 50 dkg šećera Polovica slatkog vrhnja 8 dkg šećera Postupak pripreme Ova torta se sastoji od dva dijela, i to od podloška i poklopca. Oba napravite od bijele pjene (Windmasse) pomoću vrećice koja ima limeni uložak s izrezanim oblikom zvjezdice na vrhu. Za podložak smjesu samo namažite na papir, a okolo štrcajte male tornjiće koji čine rub torte. Taj rub mora biti visok i sastavljen od tri do četiri reda tornjića. Umjesto tornjića, mogu se na papir namazati dva vijenca od pjene i posebno ispeći, a kad su pečeni, postavite ih jedan na drugi, na već ispečeni podložak. Tako se dobije torta koja ima udubinu, u koju stavljate nadjev. Poklopac štrcajte na papir u obliku torte, tako da napravite mrežu od slatkih pruja, a na rub naštrcajte tornjiće. Posuda u koju stavljate izrađene dijelove torte mora biti ugrijana, a pecite najprije na jačoj, a kasnije na slabijoj vatri. Kad je torta pečena, skinite s donje strane papir, a kad se torta ohladi, stavite na podložak, u udubinu torte, tučeno slatko vrhnje koje pošećerite i na kraju pokrijte poklopcem od bijele pjene. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+126)

Sastojci

  • 8 bjelanjka
  • 50 dkg šećera
  • Polovica slatkog vrhnja
  • 8 dkg šećera

Postupak pripreme

Ova torta se sastoji od dva dijela, i to od podloška i poklopca. Oba napravite od bijele pjene (Windmasse) pomoću vrećice koja ima limeni uložak s izrezanim oblikom zvjezdice na vrhu. Za podložak smjesu samo namažite na papir, a okolo štrcajte male tornjiće koji čine rub torte. Taj rub mora biti visok i sastavljen od tri do četiri reda tornjića. Umjesto tornjića, mogu se na papir namazati dva vijenca od pjene i posebno ispeći, a kad su pečeni, postavite ih jedan na drugi, na već ispečeni podložak. Tako se dobije torta koja ima udubinu, u koju stavljate nadjev. Poklopac štrcajte na papir u obliku torte, tako da napravite mrežu od slatkih pruja, a na rub naštrcajte tornjiće. Posuda u koju stavljate izrađene dijelove torte mora biti ugrijana, a pecite najprije na jačoj, a kasnije na slabijoj vatri. Kad je torta pečena, skinite s donje strane papir, a kad se torta ohladi, stavite na podložak, u udubinu torte, tučeno slatko vrhnje koje pošećerite i na kraju pokrijte poklopcem od bijele pjene.

Prosjek: 4 (+126)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Doboš torta - PROČITAJTE Torta čokoladni grijeh - PROČITAJTE Švarcvald torta - PROČITAJTE Šarena Uskrsna torta - PROČITAJTE Čoko-čoko-čoko torta - PROČITAJTE