Srce s jagodama

Autor: klaramara   (palac x 9137) |moji recepti

0
foto natječaj recepti_bez_slike
1 kg svježeg kravljeg sira (neslanog)  0,5 dl slatkog vrhnja  8 žlica šećera  1 vanilin šećer  4 žlice limunovog soka  0,5 kg jagoda  8 listova crvene želatine  4 lista bijele želatine  Priprema: Sastojci: 1 kg svježeg kravljeg sira (neslanog)  0,5 dl slatkog vrhnja  8 žlica šećera  1 vanilin šećer  4 žlice limunovog soka  0,5 kg jagoda  8 listova crvene želatine  4 lista bijele želatine  Priprema: Sir dobro ocijedite pa ga dobro izmiješajte mikserom. Dodajte miješajući slatko vrhnje, šećer, vanilin šećer i limunov sok. Odvojite 1/4 mase udrugu posudu. Jagode očistite, operite i posušite (odvojite 2 - 3 komada za ukras). U posudu sviše smjese dodajte narezane jagode, pa ih dobro izmiješajte mikserom.  Crvenu želatinu potopite umalo hladne vode, da omekša, a zatim na niskoj temperaturi otopite i dodajte u smjesu s jagodama. Kalup namažite uljem pa smjesu ulijte samo u dio kalupa srce. Stavite nekoliko minuta u hladnjak. Za to vrijeme istim postupkom otopite bijelu želatinu, pa je umiješajte u bijeli dio. Na ohlađeno srce izlijte bijelu kremu, pa sve zajedno ostavite u hladnjaku da se dobro stisne. Ohlađeno srce istresite na pladanj i ukrasite jagodama.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+744)
Potreban vam je kalup srce, ali možete iskoristiti i bilo koji drugi oblik kalupa. U svakom slučaju, okus ostaje isti - fantastičan.

Sastojci:

  • 1 kg svježeg kravljeg sira (neslanog) 
  • 0,5 dl slatkog vrhnja 
  • 8 žlica šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • 4 žlice limunovog soka 
  • 0,5 kg jagoda 
  • 8 listova crvene želatine 
  • 4 lista bijele želatine 

Priprema:

Sastojci:

  • 1 kg svježeg kravljeg sira (neslanog) 
  • 0,5 dl slatkog vrhnja 
  • 8 žlica šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • 4 žlice limunovog soka 
  • 0,5 kg jagoda 
  • 8 listova crvene želatine 
  • 4 lista bijele želatine 

Priprema:

Sir dobro ocijedite pa ga dobro izmiješajte mikserom. Dodajte miješajući slatko vrhnje, šećer, vanilin šećer i limunov sok. Odvojite 1/4 mase udrugu posudu. Jagode očistite, operite i posušite (odvojite 2 - 3 komada za ukras). U posudu sviše smjese dodajte narezane jagode, pa ih dobro izmiješajte mikserom. 

Crvenu želatinu potopite umalo hladne vode, da omekša, a zatim na niskoj temperaturi otopite i dodajte u smjesu s jagodama. Kalup namažite uljem pa smjesu ulijte samo u dio kalupa srce. Stavite nekoliko minuta u hladnjak. Za to vrijeme istim postupkom otopite bijelu želatinu, pa je umiješajte u bijeli dio. Na ohlađeno srce izlijte bijelu kremu, pa sve zajedno ostavite u hladnjaku da se dobro stisne. Ohlađeno srce istresite na pladanj i ukrasite jagodama. 

Prosjek: 4 (+744)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Vanilija kocke s jagodama - PROČITAJTE Prugasta torta od sira - PROČITAJTE Tortice s jagodama - PROČITAJTE Torta od sira - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE