Somovina u kiselom vrhnju

recepti_bez_slike
4 odreska somovine 20 dag šampinjona 20 dag kuhanog graška 1 mrkva 1 glavica luka 2 dl kiselog vrhnja 1 limun 2 žlice kukuruznog brašna 2 grančice peršinovog lista ulje vegeta papar sol Priprema: Ribu posolite, uvaljajte u brašno pa je na zagrijanom ulju popržite s jedne i druge strane da lijepo porumeni. U međuvremenu na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i naribanu mrkvu i očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, posolite, popaprite, pospite vegetom i pirjajte oko 15 minuta. Tada dodajte kiselo vrhnje, kuhani grašak, pospite nasjeckanim peršinovim listom i lagano prokuhajte. Prženu somovinu poslužite, pored povrća i šampinjona s vrhnjem, uz lagani pire od krumpira i zelenu salatu. I da, luk se ne smije previše pržiti. Preporučljivo je u ulje ili mast odmah uliti malo vode, da luk ne potamni, jer tada gubi svoje dobre osobine i postaje teže probavljiv.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+212)

Sastojci:

  • 4 odreska somovine
  • 20 dag šampinjona
  • 20 dag kuhanog graška
  • 1 mrkva
  • 1 glavica luka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 limun
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • vegeta
  • papar
  • sol

Priprema:

Ribu posolite, uvaljajte u brašno pa je na zagrijanom ulju popržite s jedne i druge strane da lijepo porumeni. U međuvremenu na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i naribanu mrkvu i očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, posolite, popaprite, pospite vegetom i pirjajte oko 15 minuta. Tada dodajte kiselo vrhnje, kuhani grašak, pospite nasjeckanim peršinovim listom i lagano prokuhajte. Prženu somovinu poslužite, pored povrća i šampinjona s vrhnjem, uz lagani pire od krumpira i zelenu salatu. I da, luk se ne smije previše pržiti. Preporučljivo je u ulje ili mast odmah uliti malo vode, da luk ne potamni, jer tada gubi svoje dobre osobine i postaje teže probavljiv.

 

Prosjek: 4 (+212)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Umak od gljiva - PROČITAJTE Turopoljska juha s kukuruznim zafrikom - PROČITAJTE Srdele sa senfom - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE