Složenac od rajčice i mesa

recepti_bez_slike
50 dag rajčice 75 dag mljevenog mesa 25 dag riže 2 glavice luka 2 paprike babure 2 dl kiselog vrhnja 1/2 dl bijelog vina 1 grančica peršinovog lista mljevena crvena paprika (slatka) ulje, vegeta, papar, sol Priprema: Rižu skuhajte u dosta posoljene kipuće vode. Zatim je ocijedite, prelijte uljem, dodajte nasjeckani peršinov list i vegetu te izmiješajte. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu papriku a zatim mljeveno meso. Zalijte vinom, posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i pirjajte da meso potpuno omekša. Rajčicu ogulite i narežite na manje komade. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima rajčicu, rižu i meso. Posljednji sloj treba biti riža i rajčica. Sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, vegete i ulja i ostavite 10 minuta. Zatim posudu stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite 20 do 25 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+436)
Za ljubitelje složenca, evo jednog sa kombinacijom povrća i mljevenog mesa. Ovaj složenac najčešće pripremam.

Sastojci:

  • 50 dag rajčice
  • 75 dag mljevenog mesa
  • 25 dag riže
  • 2 glavice luka
  • 2 paprike babure
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1/2 dl bijelog vina
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje, vegeta, papar, sol

Priprema:

Rižu skuhajte u dosta posoljene kipuće vode. Zatim je ocijedite, prelijte uljem, dodajte nasjeckani peršinov list i vegetu te izmiješajte. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu papriku a zatim mljeveno meso. Zalijte vinom, posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i pirjajte da meso potpuno omekša. Rajčicu ogulite i narežite na manje komade. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima rajčicu, rižu i meso. Posljednji sloj treba biti riža i rajčica. Sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, vegete i ulja i ostavite 10 minuta. Zatim posudu stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite 20 do 25 minuta.

Prosjek: 4 (+436)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rižot od školjki - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Špageti bolognese - PROČITAJTE