Skuše na luku

recepti_bez_slike
4 skuše 25 dag luka 25 dag rajčice 1 paprika babura 1 dl bijelog vina 2 dl kiselog vrhnja 2 grančice peršinovog lista 2 listića žalfije ulje vegeta papar sol Priprema: Ribu očistite i operite. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu papriku narezanu na rezance i oguljenu, te na komadiće narezanu rajčicu, i kratko vrijeme zajedno pržite, a zatim popaprite i posolite. U prikladnu posudu istresite poprženi luk, po njemu složite skuše u čije ste utrobe stavili pola listića žalfije, prelijte ih mješavinom vina, kiselog vrhnja, nasjeckanog peršinovog lista i vegete. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 20 minuta. Poslužite uz pire od krumpira. Savjet: Očišćenim ribama režu se glave samo u slučaju ako od njih želite skuhati juhu ili su ribe toliko dugačke da glave smetaju, primjerice kod prženja ribe. Inače, glave ostavite zbog više razloga. Ako glava nije odrezana, riba će tijekom pečenja izgubiti manje sokova, a pečena riba s glavom djeluje mnogo privlačnije. Osim toga, glave nekih riba su jestive.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+871)

Sastojci:

  • 4 skuše
  • 25 dag luka
  • 25 dag rajčice
  • 1 paprika babura
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 2 listića žalfije
  • ulje
  • vegeta
  • papar
  • sol

Priprema:

Ribu očistite i operite. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu papriku narezanu na rezance i oguljenu, te na komadiće narezanu rajčicu, i kratko vrijeme zajedno pržite, a zatim popaprite i posolite. U prikladnu posudu istresite poprženi luk, po njemu složite skuše u čije ste utrobe stavili pola listića žalfije, prelijte ih mješavinom vina, kiselog vrhnja, nasjeckanog peršinovog lista i vegete. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 20 minuta. Poslužite uz pire od krumpira. Savjet: Očišćenim ribama režu se glave samo u slučaju ako od njih želite skuhati juhu ili su ribe toliko dugačke da glave smetaju, primjerice kod prženja ribe. Inače, glave ostavite zbog više razloga. Ako glava nije odrezana, riba će tijekom pečenja izgubiti manje sokova, a pečena riba s glavom djeluje mnogo privlačnije. Osim toga, glave nekih riba su jestive.

 

Prosjek: 4 (+871)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Brudet - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Marinirana riba - PROČITAJTE Salata od hobotnice 2 - PROČITAJTE