Punjena endivija

Autor: admin   (palac x 46788) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
  • 1 šalica riže
  • 1 glavica endivije
  • 300 g shitake (rekla je da može bukovače ili šampinjoni)
  • 4 žlice pinjola
  • 2 ražnja češnjaka
  • sjeckani peršin
  • parmezan
  • 1 jaje

Rižu treba skuhati al dente.

Glavicu endivije razrezati na pola i uroniti je u vruću posoljenu vodu (blanširati).

Tostirati pinjole.

Shitake narezati i malo popirjati.

Za nadjev izmiješati ocijeđenu rižu (vodu sačuvati), gljive, pinjole, usitnjeni češnjak, nasjeckani peršin, naribani parmezan i jaje.

Blanširanim listovima endivije odrezati zadebljali dio, staviti nadjev i uviti kao sarmu.

Posudu za pečenje namazati maslinovim uljem, poslagati umotane sarme, poškropiti maslinovim uljem, zaliti vodom u kojoj se kuhala riža i po vrhu posuti naribanim parmezanom.

Pokriti folijom i staviti peći na 200 stupnjeva C, na kraju otkriti foliju, staviti na višu rešetku i zapeći.

Recept je napisala "smotana"

Prosjek: 4 (+995)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Savitak od špinata - PROČITAJTE Rižot od školjki - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Crne masline - konzerviranje - PROČITAJTE Sarma - PROČITAJTE