Profiteroli s preljevom od vina

recepti_bez_slike
2 dl vode 7 dag margarina 10 dag brašna sol 3 jaja 1 vrećica Flane-čokolade 2 dl slatkog vrhnja Postupak pripreme U vodu stavite margarin i malo soli. Kad voda zakipi, ukuhajte brašno i miješajte na srednjoj temperaturi dok se ne stvori gruda glatkog tijesta koja se odvaja od posude. U kuhano tijesto, koje ste skinuli sa štednjaka, stavite najprije jedno jaje, pa temeljito izmiješajte. Postepeno dodajte na isti način i ostala jaja. Pomoću žlice oblikujte na namašćenoj posudi loptice i pecite na temperaturi od 220°C oko 15 minuta, dok loptice ne poprime lijepu zlatno žutu boju. Za vrijeme pečenja se pećnica ne smije otvarati. Loptice složite u staklene čaše ili zdjelice, prelijte kremom Flane, koju ćete pripremiti po uputi na vrećici, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem ili prelijte preljevom od vina. Preljev od vina 2 žumanjka 2 jaja 3 dl bijelog vina 12 dag šećera Postupak pripreme Izmiješajte žutanjke, jaja, bijelo vino i šećer. Dobivenu mješavinu tucite u kipućoj vodenoj kupelji dok se sve ne pretvori u gustu pjenu (oko 10 minuta). Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+496)

Sastojci za profiterole

  • 2 dl vode
  • 7 dag margarina
  • 10 dag brašna sol
  • 3 jaja
  • 1 vrećica Flane-čokolade
  • 2 dl slatkog vrhnja

Postupak pripreme

U vodu stavite margarin i malo soli. Kad voda zakipi, ukuhajte brašno i miješajte na srednjoj temperaturi dok se ne stvori gruda glatkog tijesta koja se odvaja od posude. U kuhano tijesto, koje ste skinuli sa štednjaka, stavite najprije jedno jaje, pa temeljito izmiješajte. Postepeno dodajte na isti način i ostala jaja. Pomoću žlice oblikujte na namašćenoj posudi loptice i pecite na temperaturi od 220°C oko 15 minuta, dok loptice ne poprime lijepu zlatno žutu boju. Za vrijeme pečenja se pećnica ne smije otvarati. Loptice složite u staklene čaše ili zdjelice, prelijte kremom Flane, koju ćete pripremiti po uputi na vrećici, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem ili prelijte preljevom od vina.

Preljev od vina

  • 2 žumanjka
  • 2 jaja
  • 3 dl bijelog vina
  • 12 dag šećera

Postupak pripreme

Izmiješajte žutanjke, jaja, bijelo vino i šećer. Dobivenu mješavinu tucite u kipućoj vodenoj kupelji dok se sve ne pretvori u gustu pjenu (oko 10 minuta).

Prosjek: 4 (+496)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Palačinke s vajnšatoom - PROČITAJTE Doboš torta - PROČITAJTE Viko torta - PROČITAJTE Kuhano vino s narančom - PROČITAJTE Krem kolač sa malinama - PROČITAJTE