Princezice s jagodama

Autor: mihha   (palac x 409) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Kuhano tijesto za 10 -12 princezica  3 dl vode  5 dag margarina ili maslaca  1 štapić vanilije (razrezan po dužini)  prstohvat soli  15 dag glatkog brašna  3 - 4 jaja  Priprema: Sve sastojke posolite i prokuhajte, izvadite štapić vanilije, smanjite temperaturu i dodajte brašno. Dobro miješajte dok tijesto postane glatko i počne se odvajati od posude. Skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje i dugo miješajte električnom miješalicom. Tijesto mora biti meko, ali ne suviše rijetko. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje torta (široki umetak) i na masnim papirom obloženom limu napravite krugove promjera 6 cm  ili s dvije žlice oblikujte hrpice promjera 6 cm. Između hrpica ostavite dovoljno razmaka. Pecite oko 50 min. u pećnici na 180 stupnjeva. Pećnicu nemojte otvarati. Poslije ostavite princezice u otvorenoj pećnici da se suše oko 20 min. Izvadite, škarama odrežite poklopac i stavit nadjev.  Nadjev  3 - 4 žlice pekmeza od jagoda  25 dag jagoda  30 dag sira mascarponea ili dukatele  ribana korica od jednog limuna  3 - 4 žlice meda od agacije (bagrema)  1 dl tučenog vrhnja  sitni šećer  Priprema: Dno princezica tanko premažite pekmezom od jagoda. Stavite jagode. Sir, koricu od limuna i med dobro izmiješajte, dodajte tučeno vrhnje i promiješajte. Stavite na jagode. Posipajte sitnim šećerom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+953)

Sastojci:

Kuhano tijesto za 10 -12 princezica 

  • 3 dl vode 
  • 5 dag margarina ili maslaca 
  • 1 štapić vanilije (razrezan po dužini) 
  • prstohvat soli 
  • 15 dag glatkog brašna 
  • 3 - 4 jaja 

Priprema:

Sve sastojke posolite i prokuhajte, izvadite štapić vanilije, smanjite temperaturu i dodajte brašno. Dobro miješajte dok tijesto postane glatko i počne se odvajati od posude. Skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje i dugo miješajte električnom miješalicom. Tijesto mora biti meko, ali ne suviše rijetko. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje torta (široki umetak) i na masnim papirom obloženom limu napravite krugove promjera 6 cm  ili s dvije žlice oblikujte hrpice promjera 6 cm. Između hrpica ostavite dovoljno razmaka. Pecite oko 50 min. u pećnici na 180 stupnjeva. Pećnicu nemojte otvarati. Poslije ostavite princezice u otvorenoj pećnici da se suše oko 20 min. Izvadite, škarama odrežite poklopac i stavit nadjev. 

Nadjev 

  • 3 - 4 žlice pekmeza od jagoda 
  • 25 dag jagoda 
  • 30 dag sira mascarponea ili dukatele 
  • ribana korica od jednog limuna 
  • 3 - 4 žlice meda od agacije (bagrema) 
  • 1 dl tučenog vrhnja 
  • sitni šećer 

Priprema:

Dno princezica tanko premažite pekmezom od jagoda. Stavite jagode. Sir, koricu od limuna i med dobro izmiješajte, dodajte tučeno vrhnje i promiješajte. Stavite na jagode. Posipajte sitnim šećerom. 

Prosjek: 4 (+953)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Tortice s jagodama - PROČITAJTE Kolačići s borovnicom - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE Tart od jagoda i mascarponea - PROČITAJTE Čokoladna pita sa skutom - PROČITAJTE