Ploške od kestena

recepti_bez_slike
Smjesa od kestena: kg kestena 12 dkg šećera s vanilijom 10 dkg maslaca žlica ruma 3 dl slatkog vrhnja 5 dkg šećera Postupak pripreme Kestene zarežite i stavite u pećnicu. Kad se raskupnu, ogulite ih stavite  u vruću vodu kuhati. Kad su mekani, pasirajte ih. Maslac i šećer s vanilijom izmješajte, dodajte rum i pasirane kestene. Osu smjesu stavite na mokru krpu koju stavite na dasku. Preko smjese, stavite drugu mokru krpu, pa s valjkom razvaljajte u veličini oblika u koji će se staviti. Smjesu zajedno s krpom stavite u žljebasti oblik. Gornju krpu skinite, a u udubinu, na smjesu od kestena  stavite ošećereno slatko vrhnje koje prekrijte pečenom, ohlađenom smjesom od lješnjaka. Oblik okrenite, dignite, krpu odstranite, a površinu smjese od  kestena prelijte glazurom od čokolade. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+444)

Sastojci

Smjesa od kestena:

  • kg kestena
  • 12 dkg šećera s vanilijom
  • 10 dkg maslaca
  • žlica ruma
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 5 dkg šećera

Postupak pripreme

Kestene zarežite i stavite u pećnicu. Kad se raskupnu, ogulite ih stavite  u vruću vodu kuhati. Kad su mekani, pasirajte ih.

Maslac i šećer s vanilijom izmješajte, dodajte rum i pasirane kestene. Osu smjesu stavite na mokru krpu koju stavite na dasku. Preko smjese, stavite drugu mokru krpu, pa s valjkom razvaljajte u veličini oblika u koji će se staviti. Smjesu zajedno s krpom stavite u žljebasti oblik. Gornju krpu skinite, a u udubinu, na smjesu od kestena  stavite ošećereno slatko vrhnje koje prekrijte pečenom, ohlađenom smjesom od lješnjaka. Oblik okrenite, dignite, krpu odstranite, a površinu smjese od  kestena prelijte glazurom od čokolade.

Prosjek: 5 (+444)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika mare's

Ne trebate čekati jesen da biste napravili izvrsne kesten ploške. Zahvaljujući već gotovim kesten pireima, kojih ima u hladnjacima svake bolje opremljene trgovine, ovaj fini kolač vam uvijek može biti dostupan. I ja ga radim ovako kako piše na receptu i ispadne mi jako dobar!

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Tjestenina sa gljivama i kestenima - PROČITAJTE Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Torta della nona - PROČITAJTE Prugasta torta od sira - PROČITAJTE Krem kolač sa malinama - PROČITAJTE