Pita s piletinom i umakom od kikirikija

Autor: mini   (palac x 5474) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 pileća prsa bez kosti 2 luka 2 crvene paprike babure 250 ml umaka od kikirikija gotovo lisnato tijesto priprema: Pripremite u veći lonac piletinu, luk i paprike. Pirjajte par minuta, a potom dodajte kikiriki umak i kuhajte još koju minutu. Prebacite sada smjesu u kalup za pitu, promjera cca 20 cm, rasporedite ravnomjerno. Rubove kalupa premažite vodom, a smjesu pokrijte lisnatim tijestom koje čvrsto utisnite uz rub kalupa. Na vrh složite ukrase od ostataka tijesta. S malo vode premažite kistom tijesto, i izbodite ga vilicom. Pecite cca pola sata, poslužite vruće. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+852)
Znam, znam, pite volite i probali ste sve moguće, ali kad jednom probate pitu s piletinom i umakom od kikirikija, onda se više nećete ni sjećati pita sa sirom, krumpirom i jabukom...

Sastojci:

  • 3 pileća prsa bez kosti
  • 2 luka
  • 2 crvene paprike babure
  • 250 ml umaka od kikirikija
  • gotovo lisnato tijesto

priprema:

Pripremite u veći lonac piletinu, luk i paprike. Pirjajte par minuta, a potom dodajte kikiriki umak i kuhajte još koju minutu. Prebacite sada smjesu u kalup za pitu, promjera cca 20 cm, rasporedite ravnomjerno. Rubove kalupa premažite vodom, a smjesu pokrijte lisnatim tijestom koje čvrsto utisnite uz rub kalupa. Na vrh složite ukrase od ostataka tijesta. S malo vode premažite kistom tijesto, i izbodite ga vilicom. Pecite cca pola sata, poslužite vruće.

Prosjek: 4 (+852)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pita od marelica - PROČITAJTE Uskršnja pita sa špinatom i sirom - PROČITAJTE Pileća prsa u umaku od naranče - PROČITAJTE Nabujak od maka - PROČITAJTE Međimurska gibanica - PROČITAJTE