Pita s mesom

Autor: davorka   (palac x 10346) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1/2 kg brašna 25 dag maslaca 3 jaja 1 prašak za pecivo malo vode, ako je potrebno Tijesto ostaviti stajati 1-2 sata na hladnom, a zatim podijeliti na 4 dijela. Priprema: Na ulju popržiti 2 glavice isjeckanog luka, 1/2 kg mjevenog mesa, 20 dag samljevenih gljiva, dosta nasjeckanog zelenog peršina. Dodati ribani sir i kiselo vrhnje, da se dobije gusta masa. Posoliti, popapriti, dodati jaje i dobro promiješati. Puniti pitu, a odozgo premazati bjelanjkom i zarezati. Peći 45 min. na 175 C.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci za tijesto:

  • 1/2 kg brašna
  • 25 dag maslaca
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • malo vode, ako je potrebno

Tijesto ostaviti stajati 1-2 sata na hladnom, a zatim podijeliti na 4 dijela.

Priprema:

Na ulju popržiti 2 glavice isjeckanog luka, 1/2 kg mjevenog mesa, 20 dag samljevenih gljiva, dosta nasjeckanog zelenog peršina.

Dodati ribani sir i kiselo vrhnje, da se dobije gusta masa.

Posoliti, popapriti, dodati jaje i dobro promiješati.

Puniti pitu, a odozgo premazati bjelanjkom i zarezati.

Peći 45 min. na 175 C.

 

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kukuruzni kruh - PROČITAJTE Pita s jabukama - PROČITAJTE Uskrsni vijenac - PROČITAJTE Gingerbreadmen kolačići - PROČITAJTE Starinski štrukli s repom i sirom, a'la Đurđica - PROČITAJTE