Pisana pečenka u lisnatom tijestu

Autor: Sofi   (palac x 1335) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3/4 kg pisane pečenke  3 dkg masti  sol papar  lisnato tijesto od 20 dkg maslaca i 20 dkg brašna 5 dkg slanine Priprema: Pisanu pečenku na početku očistite od kosti, loja i žila. Potom našpikajte slaninom, na masti stavite peći u pećnicu. Pecite cca 15-tak minuta, izvadite pečenku, ohladite i umotajte u lisnato tijesto,  koje tanko razvaljajte,  ureže se nožem, da se tijesto kod rezanja mesa na komade ne bi lomilo. Namažite ,jajem i stavite u vruću pećnicu peći. Uz to možete servirati špinat, zeleni grašak, pečeni krumpir itd. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+540)

Sastojci:

  • 3/4 kg pisane pečenke 
  • 3 dkg masti 
  • sol
  • papar 
  • lisnato tijesto od 20 dkg maslaca i 20 dkg brašna
  • 5 dkg slanine

Priprema:

Pisanu pečenku na početku očistite od kosti, loja i žila. Potom našpikajte slaninom, na masti stavite peći u pećnicu. Pecite cca 15-tak minuta, izvadite pečenku, ohladite i umotajte u lisnato tijesto,  koje tanko razvaljajte,  ureže se nožem, da se tijesto kod rezanja mesa na komade ne bi lomilo. Namažite ,jajem i stavite u vruću pećnicu peći. Uz to možete servirati špinat, zeleni grašak, pečeni krumpir itd.

Prosjek: 4 (+540)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kolač s orasima i jabukama - PROČITAJTE Torta s malinama i bijelom čokoladom - PROČITAJTE Medena srca - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE Husarski kolačići - PROČITAJTE