Pirjana pluća na luku

Autor: Miljac   (palac x 625) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag pluća  3 glavice luka 3 češanj češnjaka 4 žlice bijelog vina 1 lovorov list 2 grančice peršinovog lista 4 zrna papra ulje vegeta papar sol  priprema; Pluća dobro operite u hladnoj vodi pa ih kuhajte u posoljenoj vodi s lovorovim listom i paprom u zrnu oko 1,5 sat. Tada ih izvadite iz vode, ohladite i narežite na veće odreske. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak pa zajedno kratko popržite. Zatim dodajte nasjeckani peršinov list i odreske pluća. Posolite, popaprite, pospite vegetom, zalijte vinom i na laganoj vatri pirjajte da vino ispari. Za vrijeme pirjanja odreske okrećite da što više upiju mirise luka i začina.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+870)
Koji sam ja kuhar, heh.. Isprobavao sam kuharske sklonosti, i čak nije tako loše ni ispalo. Onako, muški recept, luk, češnjak, papar. Poslužite uz pire od krumpira i salatu od rajčice npr

 sastojci:

  • 50 dag pluća 
  • 3 glavice luka
  • 3 češanj češnjaka
  • 4 žlice bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 4 zrna papra
  • ulje
  • vegeta
  • papar
  • sol

 priprema;

Pluća dobro operite u hladnoj vodi pa ih kuhajte u posoljenoj vodi s lovorovim listom i paprom u zrnu oko 1,5 sat. Tada ih izvadite iz vode, ohladite i narežite na veće odreske. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak pa zajedno kratko popržite. Zatim dodajte nasjeckani peršinov list i odreske pluća. Posolite, popaprite, pospite vegetom, zalijte vinom i na laganoj vatri pirjajte da vino ispari. Za vrijeme pirjanja odreske okrećite da što više upiju mirise luka i začina.

 

Prosjek: 4 (+870)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Rizi bizi - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE Turopoljska juha s kukuruznim zafrikom - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE