Odresci u crnom vinu

recepti_bez_slike
4 odreska od ruže od oko 300 g 600 ml crnog vina 1 luk  2 žlice senfa 2 češnja češnjaka sol i papar 4 velike gljive maslinovo ulje za premazivanje grančica svježeg ružmarina Priprema: Nožem na tri mjesta zarežite masni dio svakog odreska, kako se njegov oblik tjekom pečenja nebi izmjenio. Izmješajte vino, luk, senf, česnjak, sol i papar. Odreske položite u plitku zdjelu i prelijte pripremljenom marinadom. Poklopite i ostavite u hladnjaku 2-3 sata. Odreske izvadite iz hladnjaka 30 min. prije pečenja,kako bi se zagrijali do sobne temperature. Obje strane odreska pecite na vrućem roštilju. Meso stavite na tanjur i ostavite 1-2 min. prije nego ga poslužite. Gljive premažite maslinovim uljem i 5 min. pecite uz odrezak. Jedanput ih okrenite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+275)

Sastojci:

  • 4 odreska od ruže od oko 300 g
  • 600 ml crnog vina
  • 1 luk 
  • 2 žlice senfa
  • 2 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • 4 velike gljive
  • maslinovo ulje za premazivanje
  • grančica svježeg ružmarina

Priprema:

Nožem na tri mjesta zarežite masni dio svakog odreska, kako se njegov oblik tjekom pečenja nebi izmjenio. Izmješajte vino, luk, senf, česnjak, sol i papar. Odreske položite u plitku zdjelu i prelijte pripremljenom marinadom. Poklopite i ostavite u hladnjaku 2-3 sata. Odreske izvadite iz hladnjaka 30 min. prije pečenja,kako bi se zagrijali do sobne temperature. Obje strane odreska pecite na vrućem roštilju. Meso stavite na tanjur i ostavite 1-2 min. prije nego ga poslužite. Gljive premažite maslinovim uljem i 5 min. pecite uz odrezak. Jedanput ih okrenite.

Prosjek: 4 (+275)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Calzone s punjenom pljeskavicom - PROČITAJTE Palamida va ulju na rigi po selački - PROČITAJTE Brze fritule - PROČITAJTE Tartarski biftek - PROČITAJTE Srdele sa senfom - PROČITAJTE