Nadjeveni pilići

recepti_bez_slike
2 pileta  sol  2 dkg maslaca  voda  5 dkg masti.  Nadjev:  jetrica od pileta  5 dkg mrvica  2 dkg luka  4 dkg masti  2 jaja  2 žemlje zeleni peršin Priprema: Pilići se očiste i operu. Kod vrata se nožem lagano odijeli kožica od mesa, pa se u taj prostor po prsima stavi nadjev. Pileća jetra ispeku se na sitno nasjeckanom i isprženom luku, a onda izrežu. U izmiješanu mast doda se jaje, razmočena i pasirana žemlja, nasjeckana jetria, nasjeckani zeleni peršin i mrvice. Smjesa se soli. Kad se ova smjesa stavi ispod kože pileta, onda se pilići stave peći, kako je to već opisano kod pečenih pilića. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Kad želite zakomplicirati stvari probajte pile napuniti sa nadjevom.

Sastojci:

  • 2 pileta 
  • sol 
  • 2 dkg maslaca 
  • voda 
  • 5 dkg masti. 

Nadjev: 

  • jetrica od pileta 
  • 5 dkg mrvica 
  • 2 dkg luka 
  • 4 dkg masti 
  • 2 jaja 
  • 2 žemlje
  • zeleni peršin

Priprema:

Pilići se očiste i operu. Kod vrata se nožem lagano odijeli kožica od mesa, pa se u taj prostor po prsima stavi nadjev. Pileća jetra ispeku se na sitno nasjeckanom i isprženom luku, a onda izrežu. U izmiješanu mast doda se jaje, razmočena i pasirana žemlja, nasjeckana jetria, nasjeckani zeleni peršin i mrvice. Smjesa se soli. Kad se ova smjesa stavi ispod kože pileta, onda se pilići stave peći, kako je to već opisano kod pečenih pilića.

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nika H.'s

moj nadjev je drugaciji, ali radim i po receptu od debele :)
Moj nadjev: 3 snite kruha, 2 jaja, 5 dag slaninice narezane na tanko, 1 crveni luk, 1,5 dcl mlijeka, sol, papar, persin, muskatni orascic, 5 pilecih jetrica s srcima i malo krusnih mrvica.
U tavici poprzimo crveni luk pa na njega stavimo slaninu i jetricu nasjeckanu na tanko i sve zajedno przimo pet minuta. U posudu nasjeckamo na kockice hruh, prelijemo ga mlijekom i ostavimo par minuta da kruh upije, zatim dodamo ostale sastojke (mlijeko, malo izradjena jaja, persina i ostalih zacina) i na kraju preprzenu jetricu. Sve dobro promjesamo i napravimo kasu, ako je pre mekano dodamo kasiku mrvica. S tim nadjevom punimo pile izmedju koze i mesa i u unutrasnjost pileta.

2
Slika korisnika maza's

od moje prijateljice stalno slušam o finom nedjeljnom ručku kod njene mame kad sprema nadjevene piliće. Onda sam se odlučila isprobati i to je upravo ovo punjenej u ovom receptu. Što drugo reći nego da sad moje prijateljice slušaju o mom finom nedjeljnom ručku. =P~

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Ječmena kaša (krupa) - PROČITAJTE Žličnjaci od jetrica - PROČITAJTE Grah s ričetom - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE Varivo od mrkve - PROČITAJTE