Marcipan-poljupci

Autor: 666   (palac x 8073) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Bijela smjesa 20 dag mljevenih badema 20 dag šećera u prahu 1 limun Čokoladna smjesa 20 dag mljevenih oraha 20 dag šećera u prahu 2 rebra čokolade za kuhanje 1 bjelanjak 2 žlice marmelade od marelice Postupak pripreme Posebno umijesite bijelu smjesu od mljevenih badema, šećera u prahu i limunova soka, a posebno čokoladnu smjesu od mljevenih oraha, šećera u prahu, otopljene čokolade i bjelanca. Zatim od svake smjese uzimajte količine manjeg oraha, dlanovima oblikujte kuglice, a zatim ih pritisnite da dobijete oblik pogačice. Tada marmeladom lijepite po dvije pogačice - bijelu i čokoladnu, stavljajte ih u papirnate košarice za slastice i prosušite na zraku. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+423)
Ana, nadam se da će ti upaliti ovaj recept, ostavljam vam najbolju verziju marcipan poljubaca koju smo isprobali...

Sastojci:

Bijela smjesa

  • 20 dag mljevenih badema
  • 20 dag šećera u prahu
  • 1 limun

Čokoladna smjesa

  • 20 dag mljevenih oraha
  • 20 dag šećera u prahu
  • 2 rebra čokolade za kuhanje
  • 1 bjelanjak
  • 2 žlice marmelade od marelice

Postupak pripreme

Posebno umijesite bijelu smjesu od mljevenih badema, šećera u prahu i limunova soka, a posebno čokoladnu smjesu od mljevenih oraha, šećera u prahu, otopljene čokolade i bjelanca. Zatim od svake smjese uzimajte količine manjeg oraha, dlanovima oblikujte kuglice, a zatim ih pritisnite da dobijete oblik pogačice. Tada marmeladom lijepite po dvije pogačice - bijelu i čokoladnu, stavljajte ih u papirnate košarice za slastice i prosušite na zraku.

Prosjek: 4 (+423)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Čokoladne kocke - PROČITAJTE Salama od oraha - PROČITAJTE Rezanci s marmeladom i orasima - PROČITAJTE Proljetne šnite - PROČITAJTE Torta od oraha i datula - PROČITAJTE