Lepeze od krušaka

Autor: mamica   (palac x 22477) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 malo deblje kruške 5 žlica šećera 2 mahune vanilije 1 neprskani limun 6 žlica smeđeg šećera samljeveni cimet 2 dl slatkog vrhnja Priprema: kruške ogulite, pa ih prepolovite. Stavite 5 dl vode da prokuha s vanilijom, sa 4 žlice šećera, limunovim sokom i naribanom koricom. Sada dodajte kruške, i kuhajte cca 5 minuta. Ostavite da se ohlade u sirupu. Ocijedite ih kad se ohlade, raspordite ih na lim pokriven aluminijskom folijom. Kruške narećite od donjeg kraja do vrha tako da ondje ostanu spojene. Rastegnite zarezane dijelove i pospite smeđim šećerom. Stavite u zagrijanu pećnicu, da se šećer karamelizira. Istucite vrhnje sa šećerom i cimetom i poslužite uz kruške. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+135)
Pravi ljubitelji ovog voća će uživat u ovom kolaču. Vrlo jednostavan i brz, a poprilično nepoznat u Lijepoj našoj.

Sastojci:

  • 3 malo deblje kruške
  • 5 žlica šećera
  • 2 mahune vanilije
  • 1 neprskani limun
  • 6 žlica smeđeg šećera
  • samljeveni cimet
  • 2 dl slatkog vrhnja

Priprema:

kruške ogulite, pa ih prepolovite. Stavite 5 dl vode da prokuha s vanilijom, sa 4 žlice šećera, limunovim sokom i naribanom koricom. Sada dodajte kruške, i kuhajte cca 5 minuta. Ostavite da se ohlade u sirupu. Ocijedite ih kad se ohlade, raspordite ih na lim pokriven aluminijskom folijom. Kruške narećite od donjeg kraja do vrha tako da ondje ostanu spojene. Rastegnite zarezane dijelove i pospite smeđim šećerom. Stavite u zagrijanu pećnicu, da se šećer karamelizira. Istucite vrhnje sa šećerom i cimetom i poslužite uz kruške.

Prosjek: 4 (+135)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Crikveniški štrudel - PROČITAJTE Koktel juha od zelene paprike i šampanjca - PROČITAJTE Išleri - PROČITAJTE Bomba torta - PROČITAJTE Bjelovarski temfani krumpir - PROČITAJTE