Kupine i jagode

Autor: Lara   (palac x 495) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
0,5 l kupinovog vina 1/4 kg jagoda  10 listova želatine  15 dag sitnog šećera  cimet i klinčić po želji  Priprema: Očistite i usitnite jagode i posipajte ih šećerom u prahu. Želatinu namočite u hladnu vodu. Kupinovo vino zagrijte i dodajte cimet, klinčić i razmočenu želatinu. Skinite s vatre prije nego što zakuha i lagano umiješajte zaslađene jagode. Ulijte u kalup od 1 litre. Stavite da se ohladi u hladnjaku. Prije posluživanja ukrasite jagodom i listovima jagode. Poslužite hladno.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+449)
Ovaj osvježavajući desert mama je često znala spremati u vrijeme sezone jagoda pa je i mene podsjetila na ovu voćnu slasticu.

Sastojci:

  • 0,5 l kupinovog vina
  • 1/4 kg jagoda 
  • 10 listova želatine 
  • 15 dag sitnog šećera 
  • cimet i klinčić po želji 

Priprema:

Očistite i usitnite jagode i posipajte ih šećerom u prahu. Želatinu namočite u hladnu vodu. Kupinovo vino zagrijte i dodajte cimet, klinčić i razmočenu želatinu. Skinite s vatre prije nego što zakuha i lagano umiješajte zaslađene jagode. Ulijte u kalup od 1 litre. Stavite da se ohladi u hladnjaku. Prije posluživanja ukrasite jagodom i listovima jagode. Poslužite hladno. 

Prosjek: 4 (+449)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Džem od jagoda - PROČITAJTE Jagodasto kremasta torta - PROČITAJTE Tart od jagoda i mascarponea - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE