Kruške u tijestu sa sladoledom

Autor: Viška   (palac x 5353) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 jaja  4 žlica oštrog brašna  4 žlice bijelog vina ili pjenušca  8 polovica krušaka iz kompota, ocijeđenih i osušenih (svježe kruške kuhaju se oko 10 minuta u vodi s limunovim sokom)  preljev od voća  priprema: Jaja pjenasto umutite sa šećerom, dodajte vino i miješajući lagano dodajte brašnu. Kruške osušite čistom krpom, pa umočite u tijesto. Pecite u dubokom ulju 2 minute. Pržene polovice krušaka posložite na tanjur za posluživanje s ravnom rezanom stranom prema gore. Obložite kockama ili kuglicama sladoleda, pa prelijte voćnim preljevom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+762)

Sastojci 

  • 4 jaja 
  • 4 žlica oštrog brašna 
  • 4 žlice bijelog vina ili pjenušca 
  • 8 polovica krušaka iz kompota, ocijeđenih i osušenih (svježe kruške kuhaju se oko 10 minuta u vodi s limunovim sokom) 
  • preljev od voća 

priprema:

Jaja pjenasto umutite sa šećerom, dodajte vino i miješajući lagano dodajte brašnu. Kruške osušite čistom krpom, pa umočite u tijesto. Pecite u dubokom ulju 2 minute. Pržene polovice krušaka posložite na tanjur za posluživanje s ravnom rezanom stranom prema gore. Obložite kockama ili kuglicama sladoleda, pa prelijte voćnim preljevom. 

Prosjek: 4 (+762)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Medena srca - PROČITAJTE Kajgana sa svježim šampinjonima - PROČITAJTE Kolač s orasima i jabukama - PROČITAJTE Crikveniški štrudel - PROČITAJTE