Krema s grilažem

recepti_bez_slike
10 dkg šećera 8 dkg badema limun 5 dkg šećera 5 žlica crne kave 20 dkg maslaca 6 žumanjaka Postupak pripreme Bademe ogulite za grilaž, malo ih popržite i iskosajte. Šećer otapajte dok ne postane svijetložut, stavite u njega bademe, malo soka od limuna, pa  sve dobro izmiješajte i istresite na tanjur koji namažete maslacem. Kad je grilaž hladan, samelje se. Žumanjci i šećer se miješaju, te se uz dodatak crne kave tuku na pari dok smjesa ne zavrije. Zatim se miješa maslac, dodaju ohlađena krema i grilaž. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+760)

Sastojci

  • 10 dkg šećera
  • 8 dkg badema
  • limun
  • 5 dkg šećera
  • 5 žlica crne kave
  • 20 dkg maslaca
  • 6 žumanjaka

Postupak pripreme

Bademe ogulite za grilaž, malo ih popržite i iskosajte. Šećer otapajte dok ne postane svijetložut, stavite u njega bademe, malo soka od limuna, pa  sve dobro izmiješajte i istresite na tanjur koji namažete maslacem. Kad je grilaž hladan, samelje se. Žumanjci i šećer se miješaju, te se uz dodatak crne kave tuku na pari dok smjesa ne zavrije. Zatim se miješa maslac, dodaju ohlađena krema i grilaž.

Prosjek: 4 (+760)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Doboš torta - PROČITAJTE Slavonske šnite - PROČITAJTE Proljetne šnite - PROČITAJTE Salzburški žličnjaci - PROČITAJTE Kolač s oblatnama - PROČITAJTE