Karas u kiselom vrhnju na vukovarski način

recepti_bez_slike
1 kg karasa (9.,.10 komada) 3 dl kiselog vrhnja 4 žlice brašna Mast sol Postupak pripreme Ribu najprije dobro operite i izvadite joj iznutricu. Poslije vađenja iznutrice ribu ne perite, jer bi se na taj način isprala krv, koja je kod karasa vrlo ukusna. Zatim ribu posolite, uvaljajte u brašno i slažite jednu do druge u prikladnu namašćenu posudu. Prelijte je rastopljenom mašću, stavite uzagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite da riba lijepo porumeni. Tada ribu prelijte kiselim vrhnjem i ostavite u pećnici još desetak minuta. Poslužite uz salatu po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+899)

Sastojci za karas na vukovarski način

  • 1 kg karasa (9.,.10 komada)
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • 4 žlice brašna
  • Mast
  • sol

Postupak pripreme

Ribu najprije dobro operite i izvadite joj iznutricu. Poslije vađenja iznutrice ribu ne perite, jer bi se na taj način isprala krv, koja je kod karasa vrlo ukusna. Zatim ribu posolite, uvaljajte u brašno i slažite jednu do druge u prikladnu namašćenu posudu. Prelijte je rastopljenom mašću, stavite uzagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite da riba lijepo porumeni. Tada ribu prelijte kiselim vrhnjem i ostavite u pećnici još desetak minuta. Poslužite uz salatu po želji.

Prosjek: 4 (+899)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Marinirana riba - PROČITAJTE Oslić na bijelo - PROČITAJTE Bistra riblja juha na mornarski - PROČITAJTE Skuša s povrćem u foliji - PROČITAJTE Odrezak tune s limunom i kaparima - PROČITAJTE