Govedska juha (svijetla)

Autor: nera.recepti   (palac x 4974) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 1/2 l vode  1 1/2 dag soli  3/4 kg govedine  2 dag celera  4 dag peršina  2 dag goveđih jetrica  4-5 zrna papra.  peršin 2 dag luka  4 dag mrkve  Postupak pripreme Meso i kosti operu se i pristave u slanu, mlaku vodu te kuhaju. Zelenje se očisti, opere, izreže po duljini te s lukom i jetricama stavi u juhu kad voda zakipi. Kuha se polagano 2-3 sata. Kad je meso mekano, doda se malo hladne vode i pusti nekoliko minuta da odstoji. Juha se procijedi kroz gusto sito i zatim ponovo zakipi da se može ukuhati dodatak po volji. Prije serviranja doda se usitnjeni zeleni peršin. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+706)

Sastojci:

  • 1 1/2 l vode 
  • 1 1/2 dag soli 
  • 3/4 kg govedine 
  • 2 dag celera 
  • 4 dag peršina 
  • 2 dag goveđih jetrica 
  • 4-5 zrna papra. 
  • peršin
  • 2 dag luka 
  • 4 dag mrkve 

Postupak pripreme

Meso i kosti operu se i pristave u slanu, mlaku vodu te kuhaju. Zelenje se očisti, opere, izreže po duljini te s lukom i jetricama stavi u juhu kad voda zakipi. Kuha se polagano 2-3 sata. Kad je meso mekano, doda se malo hladne vode i pusti nekoliko minuta da odstoji. Juha se procijedi kroz gusto sito i zatim ponovo zakipi da se može ukuhati dodatak po volji. Prije serviranja doda se usitnjeni zeleni peršin.

Prosjek: 4 (+706)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika anela's

Znači nejde preprženi luk? Ostalo sve isto kao u tamnijoj? Hvala

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kokošja juha - PROČITAJTE Goveđa juha - PROČITAJTE Ječmena kaša (krupa) - PROČITAJTE Varivo od mrkve - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE